Κόσμος

Για "στημένο" παιχνίδι εις βάρος της μιλά η Άγκυρα - Υποψίες ότι Ρωσία–ΗΠΑ την "δουλεύουν" στη Συρία!

Δημοσιογράφος της τουρκικής εφημερίδας Hürriyet υποψιάστηκε ότι Ρωσία και ΗΠΑ έχουν συνωμοτήσει για τη Συρία. Πιστεύει ότι οι ενέργειες της Μόσχας και της Ουάσινγκτον είναι τόσο συνδεδεμένες και συγχρονισμένες, ώστε αυτό υποδηλώνει την ύπαρξη μιας «μυστικής συνωμοσίας»!

Σύμφωνα με τον συντάκτη του άρθρου, όπως μεταδίδεται από ρωσικό μέσο, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία ενεργούν με βάση την αρχή της “αποχώρησης – κάλυψης του κενού”. Έτσι εξηγεί το γεγονός ότι ο ρωσικός στρατός καταλαμβάνει εκείνα τα εδάφη που αφήνουν τα αμερικανικά στρατεύματα.

Κατά την άποψή του, το κάνουν με τέτοιο συγχρονισμένο τρόπο ώστε υπάρχει η αίσθηση σαν να υπάρχει μια “αλλαγή της φρουράς”, αναφέρεται σύμφωνα με τα αποσπάσματα του άρθρου στο “InoSMI”.

Νωρίτερα, τα πολωνικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η Ρωσία κατέχει πλέον θέσεις στη Συρία, οι οποίες πριν από λίγες ημέρες ανήκαν στον αμερικανικό στρατό, γεγονός που αποδεικνύει την αποτυχία των Ηνωμένων Πολιτειών στη Μέση Ανατολή. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Ρωσία έχει σήμερα τη μεγαλύτερη επιρροή στη Μέση Ανατολή από ποτέ άλλοτε.

Πηγή: defence-point.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...