Κόσμος

Γερμανία: Ο «δελφίνος» Μερτς κερδίζει στις δημοσκοπήσεις την Καρενμπάουερ για την ηγεσία του CDU

Τον Φρίντριχ Μερτς, τον ηττημένο της εσωκομματικής αναμέτρησης για την ηγεσία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), επιθυμούν οι πολίτες της Γερμανίας ως υποψήφιο Καγκελάριο του κόμματος, όταν γίνουν οι επόμενες ομοσπονδιακές εκλογές.

Σύμφωνα με τρεις δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν τις τελευταίες ημέρες, έναν χρόνο μετά την ανάδειξη της 'Ανεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ, ο κ. Μερτς είναι ο προτιμητέος υποψήφιος, όχι μόνο για το σύνολο των πολιτών, αλλά και για τους ψηφοφόρους του CDU.

Γερμανία: Στο 31% ο Μερτς στις δημοσκοπήσεις

Στην δημοσκόπηση που δημοσιεύει η Bild, ο κ. Μερτς λαμβάνει το 31% της προτίμησης των Γερμανών, έναντι 19% της αρχηγού του CDU και 14% του υπουργού Υγείας Γενς Σπαν, ο οποίος ήταν επίσης υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος το 2018. Σε δημοσκόπηση των εντύπων Funke μεταξύ των ψηφοφόρων του κόμματος, ο κ. Μερτς προηγείται με 26%, ακολουθεί ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας και αρχηγός του CSU Μάρκους Σέντερ με 16%, ενώ η κυρία Κραμπ-Καρενμπάουερ παραμένει τρίτη επιλογή, με ποσοστό 14%. Στον γενικό πληθυσμό, προηγείται πάντα ο Φρίντριχ Μερτς με 23%, στην δεύτερη θέση βρίσκεται ο Γενς Σπαν με 10% και η 'Ανεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ ακολουθεί με 9%. Ανάλογη είναι η εικόνα και σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, όπου το 59% των ψηφοφόρων του CDU θεωρεί τον κ. Μερτς «καλό υποψήφιο Καγκελάριο», το 51% προτιμά τον τοπικό επικεφαλής του κόμματος 'Αρμιν Λάσετ, το 27% τον Γενς Σπαν και το 21% την αρχηγό του CDU. Στον γενικό πληθυσμό της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας όμως Μερτς και Λάσετ παίρνουν από 42%, ο κ. Σπαν 26% και η κυρία Κραμπ-Καρενμπάουερ 15%.

Γερμανία: Η κοινοβουλευτική θητεία λήγει το φθινόπωρο του 2021

Η τρέχουσα κοινοβουλευτική θητεία λήγει το φθινόπωρο του 2021 και η Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ έχει κατ΄επανάληψη δηλώσει ότι επιθυμεί να την εξαντλήσει. Ανοιχτό ωστόσο παραμένει το ενδεχόμενο διαφορετικών εξελίξεων, σε περίπτωση που ο δεύτερος κυβερνητικός εταίρος, οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD), αποφασίσουν να αποχωρήσουν από τον κυβερνητικό συνασπισμό.

Σύμφωνα ακόμη με πληροφορίες της Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, ο Φρίντριχ Μέρτς έχει ζητήσει να μιλήσει στο Συνέδριο του CDU, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Λειψία στις 23 και 24 Νοεμβρίου. Έχει μάλιστα ζητήσει να λάβει τον λόγο αμέσως μετά την αρχηγό, η οποία, από την πλευρά της δήλωσε στην εφημερίδα ότι καλωσορίζει κάθε συνεισφορά στον διάλογο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...