Οικονομία

ΓΓ Ιδιωτικού Χρέους: Ποιοι μπορούν να μπουν στη νέα ρύθμιση έως 48 δόσεις

Απαντήσεις για τη νέα πάγια ρύθμιση χρεών στο Δημόσιο έως και 48 δόσεις έδωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης.

Όπως εξήγησε ο λόγος που έγινε η νέα ρύθμιση που θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου ήταν γιατί με τη ρύθμιση των 120 δόσεων μπόρεσαν να ρυθμιστούν τα χρέη μέχρι το τέλος του 2018. Εξήγησε, δε, ότι »όλοι όσοι θέλουν να μπουν στη νέα ρύθμιση θα πρέπει να είναι συνεπείς σε κάθε νέο χρέος που προκύπτει. Π.χ. για τον ΕΝΦΙΑ η μοναδική λύση για να τον πληρώσουν είναι έως 12 δόσεις και αυτό τους φέρνει σε δυσκολία για να ανταπεξέλθουν στις δύο ρυθμίσεις αν είναι και στις 120 δόσεις».

Σύμφωνα με τον κ. Κουρμούση «το γενικό είναι κάθετι που είναι τυπικό και προγραμματισμένο και συμβαίνει επαναλαμβανόμενα όπως π.χ. ΦΠΑ, εισόδημα ή ΕΝΦΙΑ είναι για τη ρύθμιση έως 24 δόσεις. Σε περίπτωση που πρόκειται για κάτι έκτακτο όπως ένας έλεγχος που σου έρχεται από τo TAXIS, μια κληρονομιά ή μια μεταβίβαση ακινήτου τότε μιλάμε για περιπτώσεις ένταξης έως 48 δόσεις».

Όπως τόνισε, όμως, οι πολίτες θα πρέπει να προσέξουν τις προθεσμίες και να μην αφήσουν κάτι απλήρωτο μέχρι να ανοίξει η νέα ρύθμιση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...