Πολιτική

Βόλος: Έφθασαν οι πρώτοι μετανάστες από τις δομές της Σάμου

Μεταξύ αυτών που έφθασαν στο ξενοδοχείο είναι ένα βρέφος μόλις 12 ημερών και δύο ηλικιωμένοι περίπου 70 ετών.

Στην πόλη έφθασαν ήδη οι πρώτες οικογένειες προσφύγων που πρόκειται να φιλοξενηθούν στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας της Μαγνησίας και σύμφωνα με το ΑΠΕ- ΜΠΕ δεν υπήρξαν προβλήματα ή αντιδράσεις.

Συνολικά 40 πρόσφυγες, με εθνικότητα από την Συρία και το Αφγανιστάν, προερχόμενοι από το Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων της Σάμου, έφθασαν λίγο μετά τις 3 το απόγευμα και φιλοξενούνται στο ξενοδοχείο «Δευκαλίων» της Άλλης Μεριάς. Μεταξύ αυτών που έφθασαν στο ξενοδοχείο είναι ένα βρέφος μόλις 12 ημερών καθώς επίσης και δύο ηλικιωμένοι περίπου 70 ετών.

Πρόκειται για πρόσφυγες που έχουν ήδη αιτηθεί την παροχή ασύλου και αύριο ή τις επόμενες ημέρες αναμένεται να φθάσουν 25 ακόμη ομοεθνείς τους. Στο ξενοδοχείο όπου κατέλυσαν, βρίσκονται, από την πρώτη στιγμή, διερμηνείς και κοινωνικοί λειτουργοί, προκειμένου να τους βοηθήσουν στην προσαρμογή τους και σε οτιδήποτε χρειαστούν, αφού ανάμεσά τους υπάρχει το νεογέννητο βρέφος, καθώς και ηλικιωμένοι.

Η παρουσία της αστυνομίας είναι πολύ διακριτική και ελέγχει την περιοχή γύρω από το ξενοδοχείο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα magnesianews.gr, το συγκεκριμένο ξενοδοχείο στην Άλλη Μεριά που κατέθεσε αίτηση στον Οργανισμό Μετανάστευσης για φιλοξενία προσφύγων αιτούντων άσυλο, είναι δυναμικότητας 50 ατόμων και πως μέχρι την Τετάρτη αναμένεται να φτάσουν άλλοι 23 πρόσφυγες επίσης οικογένειες, που θα μείνουν στην περιοχή μέχρι τον Μάρτιο.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα έγινε συγκέντρωση διαμαρτυρίας περίπου 60 κατοίκων της περιοχής και όχι μόνο, που τόνιζαν ότι δεν γνωρίζουν από πού προέρχονται οι πρόσφυγες, ισχυριζόμενοι ότι η παρουσία τους θα υποβαθμίσει την περιοχή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...