Πολιτική

Βόζεμπεργκ: Η Ελλάδα είναι η πρώτη πύλη εισόδου για τους τζιχαντιστές που κρατά ο Ερντογάν

«Μέχρι στιγμής έχουν γίνει βήματα και στην Ελλάδα αλλά σε οικονομικό επίπεδο. Έχουν έρθει πολλά χρήματα, αλλά η Ευρώπη ελέγχεται και πολύ σκληρά από εμάς για την έλλειψη αλληλεγγύης», δήλωσε η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ, στον Alpha 98,9 και την εκπομπή «Ραντάρ», με τους Τάκη Χατζή και Δήμο Βερύκιο και συνέχισε:

«Η εντύπωση στην Ελλάδα είναι ότι έχουμε μείνει μόνοι μας. Εκ των πραγμάτων δεν χωράμε άλλους ανθρώπους και αυτή είναι η πραγματικότητα. Ο Ερντογάν, όχι μόνο δεν ελέγχει τις εισροές, αλλά αντίθετα είναι πίσω από την διακίνηση των ανθρώπων γιατί τους εργαλειοποιεί».

Για τις χώρες που δεν δέχονται μετανάστες και πρόσφυγες: «Φωνάζαμε τα 5 χρόνια γιατί δεν έχουν επιβληθεί οικονομικές κυρώσεις στις χώρες αυτές. Έγινε κίνηση εναντίον της Πολωνίας και της Σλοβακίας, οι οποίες τιμωρήθηκαν με οδυνηρό πρόστιμο, το οποίο πλήρωσαν, αλλά εμμένουν στη στάση τους να μη δέχονται την αναλογική κατανομή σε αυτούς των προσφύγων. Η Ελλάδα δεν θα το ανεχθεί περαιτέρω αυτό. Έχουμε επιμείνει και πιέζουμε. Δεν θέλουμε να είμαστε η χώρα που μας δίνουν χρήματα για να γίνουμε αποθήκη ψυχών. Δεν βλέπουμε τους ανθρώπους σαν αριθμούς».

«Το έκτακτο πρόγραμμα μετεγκατάστασης έληξε και αυτό που επιδιώκουμε είναι μια κοινή πολιτική ασύλου. Βλέπουμε ότι οι απειλές του Ερντογάν υλοποιούνται. Είδαμε το παράδειγμα με τον τζιχαντιστή, τον οποίον δικαίως αρνήθηκε να παραλάβει η Ελλάδα. Καθημερινά ο Ερντογάν απειλεί και η ΕΕ είναι φειδωλή στο να της επιβάλει ποινές», πρόσθεσε.

Για τους 4.000 τζιχαντιστές που είναι στην Τουρκία και όπως είπε ο Ερντογάν πρέπει να τους στείλει στις χώρες τους: «Δεν λέει την αλήθεια. Από αυτούς, οι μισοί είναι απάτριδες, τους έχει αφαιρεθεί η υπηκοότητα. Το πρόβλημα το έχει ο ίδιος, γιατί δεν μπορεί να επιστρέψει ανθρώπους που δεν έχουν ταυτότητα. Μόνο λαθραία και φυσικά η Ελλάδα θα έχει θέμα, αφού γεωγραφικά είναι η πρώτη πύλη εισόδου».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ