Κόσμος

Βρετανία: Στόχος για τους χάκερς έγιναν και οι Συντηρητικοί μετά τους Εργατικούς

Οι δράστες αποπειράθηκαν να ρίξουν τις ιστοσελίδες του κυβερνώντος κόμματος, λίγες ώρες μετά την κυβερνοεπίθεση στις ψηφιακές του πλατφόρμες του κόμματος των Εργατικών.

Λίγες ώρες μετά τη μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση στις ψηφιακές του πλατφόρμες του κόμματος των Εργατικών, στόχος χάκερς έγινε και το κυβερνών Συντηρητικό κόμμα της Βρετανίας, με τους δράστες να προσπαθούν να θέσουν εκτός λειτουργίας τον ιστότοπό του, όπως ανέφεραν στο πρακτορείο Reuters δύο πηγές.

Η επίθεση ξεκίνησε λίγο πριν τις 18.00 (ώρα Ελλάδας) και κράτησε λιγότερο από μία ώρα. Οι χάκερ δεν κατάφεραν τελικά να ρίξουν τις ιστοσελίδες του κόμματος.

Μια εκπρόσωπος των Συντηρητικών απέφυγε να σχολιάσει το θέμα, λέγοντας ότι δεν γνωρίζει κάτι.

Η μία από τις πηγές που επικαλείται το Reuters είπε ότι οι δράστες φαίνεται ότι είναι διαφορετικοί από εκείνους που εξαπέλυσαν δύο επιθέσεις στον ιστότοπο του Εργατικού κόμματος, μία την Δευτέρα και άλλη μία νωρίτερα σήμερα, χωρίς, ωστόσο, να σημειωθεί παραβίαση δεδομένων.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας έχουν κάνει γνωστό τον πιθανό κίνδυνο κυβερνοεπιθέσεων από τη Ρωσία και άλλες χώρες, ιδιαίτερα μέσα στην προεκλογική περιόδο, διάστημα στο οποίο τα κόμματα θα πραγματοποιούν εκστρατείες στο διαδίκτυο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές