Κόσμος

Βρετανία: Νέα έρευνα δίνει προβάδισμα 14% στους Συντηρητικούς

Μπορεί να αμφισβητείται έντονα, αλλά ο Μπόρις Τζόνσον εξακολουθεί να έχει την στήριξη της πλειοψηφίας του κόσμου στη Βρετανία.

Μετά από ένα νέο γκάλοπ που έγινε για τις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου, το Συντηρητικό κόμμα του πρωθυπουργού, έχει προβάδισμα 14 εκατοστιαίων μονάδων έναντι της αξιωματικής αντιπολίτευσης των Εργατικών. Την δημοσκόπηση έκανε το ινστιτούτο Survation για λογαριασμό της εκπομπής «Good Morning Britain», του τηλεοπτικού δικτύου ITV.

Αναλυτικά στοιχεία της δημοσκόπησης θα δοθούν σήμερα Δευτέρα από την εκπομπή, όπου σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν νωρίτερα στη δημοσιότητα, οι Τόρις του Τζόνσον εξασφαλίζουν το 42% των προθέσεων ψήφου, οι Εργατικοί του Τζέρεμι Κόρμπιν το 28%, το φιλοευρωπαϊκό κόμμα των Φιλελεύθερων Δημοκρατών το 13% και το Κόμμα του Brexit (Νάιτζελ Φαράτζ) το 5%. Δεν υπάρχουν μεταβολές, αφού αυτή είναι η πρώτη φορά που διενεργήθηκε η συγκεκριμένη κυλιόμενη δημοσκόπηση.

Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου Survation έγινε με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων σε δείγμα 1.010 ενηλίκων από τη 14η ως τη 16η Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...