Κυβέρνηση

Βουλή: Κατατέθηκε το φορολογικό νομοσχέδιο

Κατατέθηκε στη Βουλή, σήμερα αργά το βράδυ το νομοσχέδιο με τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις.

Το βράδυ της Τρίτης, 26.11.2019, κατατέθηκε στην ελληνική Βουλή το φορολογικό νομοσχέδιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, έως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να εισαχθεί στην Επιτροπή Οικονομικών για επεξεργασία.

Ελάφρυνση της φορολογίας, αναστολή του ΦΠΑ και προσέλκυση ξένων επενδυτών στην Ελλάδα προβλέπει μεταξύ άλλων το φορολογικό νομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί τις επόμενες εβδομάδες.

Το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «νομοσχέδιο-τομή» με το οποίο θα γίνει η επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας ενώ παράλληλα θα βελτιωθούν οι οικονομικοί δείκτες της χώρας, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Μεταξύ των διατάξεων προβλέπεται η μείωση των φόρων εισοδήματος για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, η μείωση του φόρου μερισμάτων που διανέμουν τα νομικά πρόσωπα, ευνοϊκή αντιμετώπιση δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και παροχών υπέρ των εργαζομένων και η προσέλκυση ξένων επενδυτών στην Ελλάδα.

Φορολογικές ελαφρύνσεις
Ειδικότερα, στις φορολογικές ελαφρύνσεις περιλαμβάνονται η μείωση του συντελεστή φορολογίας εισοδήματος των επιχειρήσεων από το 28% που είναι σήμερα στο 24% για το 2019 και καθιέρωση εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή 9% για φυσικά πρόσωπα, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες, μισθωτούς και συνταξιούχους, από 22% που είναι σήμερα.

Παράλληλα, προβλέπεται αύξηση του «αφορολόγητου» κατά 1.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο, ανεξαρτήτως αριθμού αυτών, ενώ ειδικά για τους πολύτεκνους με 5 παιδιά και άνω δεν ισχύει η μείωση των 20 ευρώ για κάθε 1.000 ευρώ αύξησης του εισοδήματός τους, εφόσον το φορολογητέο τους εισόδημα υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ.

Και για τα ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας από 80% και άνω προβλέπεται απαλλαγή από την εισφορά αλληλεγγύης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ