Κόσμος

Βολιβία: Παραιτήθηκε και η πρόεδρος της Γερουσίας

Λίγη ώρα μετά την παραίτηση του Εβο Μοράλες, η πρόεδρος της Γερουσίας της Βολιβίας, Αντριάνα Σαλβατιέρα, παραιτήθηκε με την σειρά της από την θέση της.

Οι εξελίξεις στη Βολιβία είναι ραγδαίες, με τον Μοράλες, αλλά να κάνει λόγο για «πραξικόπημα», κάτι το οποίο τόνισαν και ηγέτες άλλων χωρών που τον στηρίζουν, όπως η Βενεζουέλα και η Αργεντινή. Ο Μοράλες αναγκάστηκε να δεχτεί να διεξαχθούν εκ νέου εκλογές, καθώς τον εγκατέλειψαν αστυνομία και στρατός, οδηγώντας τον σε παραίτηση.

Το ίδιο έκανε και ο αντιπρόεδρος της χώρας, Αλβαρο Γκαρσία Λινέρα και τώρα και η πρόεδρος της Γερουσίας. Μετά από εβδομάδες διαδηλώσεων της αντιπολίτευσης, που αμφισβητούσε την επανεκλογή του στις εκλογές της 20ής Οκτωβρίου, τη στάση μονάδων της αστυνομίας και την εγκατάλειψη της κυβέρνησης από τον στρατό, ο Μοράλες είχε ξεμείνει από λύσεις και αποφάσισε να παραιτηθεί.

Βολιβία: Συνέλαβαν την πρόεδρο της εκλογικής επιτροπής
Την ίδια στιγμή, η αστυνομία της Βολιβίας συνέλαβε την πρόεδρο της εκλογικής επιτροπής, κατ’ εντολή εισαγγελία που διενεργεί έρευνα για τις παρατυπίες στις εκλογές του Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Βλαντίμιρ Γιούρι Καλδερόν.

«Θα θέλαμε να ανακοινώσουμε ότι κατέστη δυνατό να συλληφθεί η πρόεδρος του εκλογοδικείου, Μαρία Εουχένια Τσόκε», είπε ο αρχηγός της αστυνομίας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...