Περιβάλλον

Βενετία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης - Κάτω από τη στάθμη της θάλασσας το 80% της πόλης - Βίντεο

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί η Βενετία, μετά τις ισχυρότερες καταιγίδες των τελευταίων χρόνων, που έπληξαν την ιταλική πόλη και είχαν ως αποτέλεσμα των θάνατο δύο ατόμων.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Βενετία, μετά τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 50 ετών, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα την καταστροφή δεκάδων ιστορικών μνημείων.

Πάνω από το 80% της ιταλικής πόλης, εξακολουθεί να βρίσκεται κάτω από τη στάθμη των νερών.

https://youtu.be/F-_UQBphlpU

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Τζουζέπε Κόντε, περιέγραψε τις πλημμύρες ως ένα «πλήγμα στην καρδιά της Ιταλίας», ενώ δεσμεύτηκε για την παροχή βοήθειας προς τους πλημμυροπαθείς.

Το έκτακτο βοήθημα για κάθε νοικοκυριών εκτιμάται στα 5.000 ευρώ, ενώ για τις επιχειρήσεις προβλέπεται ως αποζημίωση το ποσό των 20.000 ευρώ.

https://youtu.be/nPd46pxRN28

Πολλά μουσεία έμειναν κλειστά και την Πέμπτη, καθώς οι καταστροφές θεωρούνται ανυπολόγιστης αξίας.

Ο δήμαρχος της Βενετίας, η οποία αποτελεί παγκόσμιο μνημείο της UNESCO, επέρριψε την ευθύνη της καταστροφής στην... κλιματική αλλαγή.

«Οι ζημιές θα ανέλθουν σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ» εκτίμησε ο δήμαρχος, ενώ η πόλη προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές της.

https://youtu.be/rjbRVoEtvD4

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πλημμύρες προκλήθηκαν από τον συνδυασμό ισχυρών ανέμων και έντονων καταιγίδων, με τα καιρικά φαινόμενα να οδηγούν στον θάνατο δύο ατόμων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ