Τεχνολογία

Βγάλε σέλφι από το διάστημα: Η νέα εφαρμογή Spelfie σε φωτογραφίζει με 50 δορυφόρους

Οι κάμερες στους δορυφόρους της Airbus είναι πλέον διαθέσιμοι στον καθένα για να τραβήξει φωτογραφίες τον αυτό του από το διάστημα, μέσω εφαρμογής στο κινητό.

Η εφαρμογή ονομάστηκε Spelfie, από της λέξεις space (διάστημα) και selfie (σέλφι) και μπορεί να τραβήξει φωτογραφίες των χρηστών, με τη βοήθεια 50 δορυφόρων της Airbus, που βρίσκονται σε τροχιά περί τα 643 χλμ. πάνω από τη Γη.

Φυσικά, οι εικόνες που λαμβάνονται δεν παρουσιάζουν το πρόσωπο του χρήστη από κοντά. Η εφαρμογή έχει σχεδιαστεί ώστε να τραβά ευρύτερες φωτογραφίες όπως μια διαδήλωση για την κλιματική αλλαγή.

Για παράδειγμα, η ακτιβίστρια, Ιζαμπέλ Βίχσεν, μέλος της περιβαλλοντικής κίνησης Bye-Bye Plastic Bags (Μπάι-Μπάι Πλαστικές Σακούλες) βρισκόταν σε μια εκδήλωση κατά τη μόλυνση από πλαστικά στο νησί Μπαλί, στην Ινδονησία, και χρησιμοποίησε την εφαρμογή Spelfie για να τραβήξει μια φωτογραφία της εκδήλωσης από το διάστημα, με τους ακτιβιστές να σχηματίζουν τη φράση «ACT NOW» (Δράστε Τώρα), σε μια μολυσμένη παραλία.

«Το Spelfie είναι μια κίνηση ανθρώπων που θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο και να κάνουν τη διαφορά. Η δύναμη του Spelfie μπορεί να αυξήσει την πληροφόρηση σε παγκόσμιο επίπεδο, ενθαρρύνοντας κι άλλους να συμμετάσχουν και να κάνουν κι αυτοί τη διαφορά», αναφέρεται στην επίσημη περιγραφή του app, στην ιστοσελίδα της εφαρμογής Spelfie.

https://twitter.com/spelfie_ltd/status/1196493329892040705

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές