Περιβάλλον

Αχαΐα ή Ελβετία; Το απόλυτο Αλπικό τοπίο στη σκιά του Ερυμάνθου (βίντεο)


Απολαύστε μια πτήση πάνω από ένα τοπίο άγνωστο στο ευρύ κοινό, που όσο κι αν μοιάζει με Ελβετία, βρίσκεται στην Αχαϊα, στην σκιά του επιβλητικού βουνού Ερύμανθος, όπου ο Ηρακλής σύμφωνα με την μυθολογία κυνήγησε τον Ερυμάνθιο Κάπρο.

Η λίμνη που φαίνεται στο βίντεο είναι τεχνητή και δημιουργήθηκε το 2014 στην τοποθεσία Ντασκά του χωριού Βελιμάχι στο Δήμο Ερυμάνθου Αχαΐας.

Δείτε το υπέροχο drone βίντεο του haanity:

Το φράγμα που δημιούργησε τη λίμνη είναι χωμάτινο. Η λίμνη έχει χωρητικότητα 1,2 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού και διαθέτει αρδευτικό δίκτυο μήκους 16 χιλιομέτρων, προκειμένου να εξασφαλιστεί η άρδευση καλλιεργειών σε εκτάσεις 2.000 στρεμμάτων. Στον αρχικό χώρο όπου προβλεπόταν η κατασκευή του εντοπίστηκαν αρχαιολογικά ευρήματα και έτσι άλλαξε η θέση κατασκευής του έργου.

Πέρα από την άρδευση των τοπικών αγρών τους θερινούς μήνες, το φράγμα αποτελεί έναν βιότοπο πλέον καθώς έχει ψάρια, πολύ όμορφο περιβάλλον, σπάνια είδη πουλιών, αλλά και εκδρομείς από όλη την Ελλάδα καθώς αποτελεί αξιοθέατο. Ο συνδυασμός της λίμνης και του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής με τον δεσπόζοντα Ερύμανθο και το πράσινο, δημιουργούν το απόλυτο Αλπικό τοπίο στην Αχαΐα που δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από την Ελβετία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ