Κόσμος

Αυτοκινητόδρομος της ναζιστικής περιόδου έρχεται ξανά στο φως και γίνεται τουριστικός προορισμός


O «Δρόμος 46» που κατασκευάστηκε κατά τη ναζιστική περίοδο στη Γερμανία, γίνεται προσπάθεια να γίνει πόλος έλξης τουριστών και ως εκ τούτου να καταρριφθεί η σύγχρονη προπαγάνδα για το Τρίτο Ράιχ.

Η περίφημη τοποθεσία «Δρόμος 46» που ενέπνευσε το Τρίτο Ράιχ και είναι εγκαταλελειμμένο στην περιοχή της Βαυαρίας, επιχειρείται να επανέλθει στο προσκήνιο ως τουριστικός προορισμός.

Οι τοπικές αρχές, με τη βοήθεια ενός Γερμανού ιστορικού, έχουν ήδη τοποθετήσει πινακίδες στο σημείο και επιθυμούν τον σχεδιασμών μονοπατιών για πεζοπορία και ποδηλασία. Επίσης, στόχος είναι η δημιουργία εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα.

Ο δήμαρχος της περιοχής, Γιούργκεν Λίπερτ, ανέφερε στους «Japan Times» ότι ήδη γίνονται κάποιες ξεναγήσεις ετησίως. Επισήμανε, ακόμη, ότι υπάρχει διαφορετικός τρόπος για να καταρριφθεί η σύγχρονη προπαγάνδα των Ναζί. Ο ίδιος, μάλιστα, εξήγησε: «Κατά τις περιηγήσεις, καταρρίπτουμε τα ψέματα που εξακολουθούν να θεωρούνται αληθινά. Για παράδειγμα, οι αυτοκινητόδρομοι δεν εφευρέθηκαν από τον Χίτλερ».

Ο ιστορικός Ντίτερ Στόκμαν, από την πλευρά του, υποστήριξε ότι η τοποθεσία ήταν «ταμπού» επειδή συνδέθηκε με το Τρίτο Ράιχ, το οποίο οδήγησε στον αιματηρό Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Από το 2003, πάντως, είναι υπό προστασία.

Ο ίδιος τόνισε: «Ο σκοπός αυτής της προστασίας είναι να δείξει τα ερείπια του ναζισμού, όχι να τα ξαναχτίσει. Δεν είναι ένας ναζιστικός αυτοκινητόδρομος, αλλά ένας αυτοκινητόδρομος που χτίστηκε κατά τη διάρκεια της ναζιστικής εποχής».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ