Κοινωνία

ΑΣΟΕΕ: Καταγγελίες φοιτητών για κατασκευή μολότοφ μέσα στο Πανεπιστήμιο (βίντεο)

Κατασκευή μολότοφ μέσα στην ΑΣΟΕΕ κατήγγειλαν φοιτητές από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, λέγοντας ότι «φοβούνται» καθώς «η κατάσταση έχει ξεφύγει».

Φοιτητές της ΑΣΟΕΕ, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, κατήγγειλαν ότι μολότοφ κατασκευάζονται μέσα στον χώρο του Πανεπιστημίου και στη συνέχεια χρησιμοποιούνται για επιθέσεις εναντίον αστυνομικών και ΜΑΤ.

Οι φοιτητές μίλησαν στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, φορώντας κουκούλες ώστε να μην αναγνωρίζονται καθώς φοβούνται αντίποινα από κουκουλοφόρους, σύμφωνα πάντα με τον σταθμό.

«Κάτω στο υπόγειο, είναι γνωστό ότι υπάρχει το στέκι των αντιεξουσιαστών», είπε ένας φοιτητής.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι επιτέθηκαν σε διοικητικό υπάλληλο διότι θεώρησαν ότι ήταν εναντίον της κατάληψης «Βανκούβερ» η οποία εκκενώθηκε το προηγούμενο Σάββατο. Το συγκεκριμένο κτίριο που είχε καταληφθεί βρίσκεται πίσω από την ΑΣΟΕΕ, στη συμβολή των οδών Μαυροματαίων και Δεριγνύ.

«Γνώριζαν μάλλον ότι είχε κάποιες αντίθετες θέσεις οπότε τον γρονθοκόπησαν το περασμένο Σάββατο με κλωτσιές και γροθιές στο σώμα», εξήγησε μια φοιτήτρια από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Μετά την επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης «Βανκούβερ», αντιεξουσιαστές έγραψαν στην πρόσοψη του Πανεπιστημίου απειλές εναντίον του πρύτανη Εμμανουήλ Γιακουμάκη και προειδοποίησαν, σύμφωνα πάντα με τον τηλεοπτικό σταθμό, ότι εάν η αστυνομία μπει στην ΑΣΟΕΕ, ο πρύτανης θα είναι ο επόμενος στόχος.

«Καθημερινά βλέπουμε το πανεπιστήμιο να μετατρέπεται σε εμπόλεμη ζώνη… Άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου βγαίνουν μέσα από το ΑΕΙ είτε εκτός και δημιουργούν επεισόδια», δήλωσε ο φοιτητής.

Από την πλευρά της η φοιτήτρια, τόνισε ότι «η κατάσταση έχει ξεφύγει τελείως».

«Εμείς οι ίδιοι φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε και μέσα στη σχολή και τριγύρω», συμπλήρωσε.

https://youtu.be/xc64w1-sEmA

Σύγκλητος ΟΠΑ: Σε κίνδυνο η ασφάλεια φοιτητών και προσωπικού

Υπενθυμίζεται ότι η Σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) είχε εκφράσει την ανησυχία για την ασφάλεια φοιτητών και προσωπικού, με ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη.

Στην ανακοίνωση, η Σύγκλητος έκανε λόγο για αγνώστους που μπαινοβγαίνουν στο κτίριο κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, προσθέτοντας ότι το χρησιμοποιούν ως ορμητήριο για συγκρούσεις με την αστυνομία.

«Η Σύγκλητος εκφράζει την έντονη ανησυχία της για την κατάσταση αυτή, καθώς συχνά καταστρέφονται υποδομές πυρόσβεσης, αποκλείονται έξοδοι του κτηρίου, δημιουργούνται ασφυκτικές συνθήκες λόγω ρίψης δακρυγόνων και μολότοφ, προκαλείται πανικός και τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των φοιτητών και του προσωπικού», ανέφερε η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ