Κυβέρνηση

Απίστευτη κυβίστηση της Κυβέρνησης: Παίρνουν πίσω την διάταξη περί βλασφημίας!

Aπίστευτη κυβίστηση έχουμε όπως φαίνεται από την Κυβέρνηση για την διάταξη περί βλαστημίας. Μάλλον στη ΝΔ φοβήθηκαν τις αντδράσεις της Αριστεράς, που ακόμα ελέγχει δυστυχώς μεγάλη μερίδα του Τύπου.

Η κυβέρνηση λοιπόν εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να πάρει πίσω αυτή την διάταξη. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αντιδράσεις προβλημάτισαν την κυβέρνηση και συζητήθηκε εκτενώς το θέμα και σήμερα το πρωί.

Όπως ανέφερε χθες το Πενταπόσταγμα, αυστηρότερες ποινές για την παιδεραστία, τη διακίνηση μεταναστών και επαναφορά της κακόβουλης βλασφημίας των θείων επιφέρουν τροποποιήσεις στο αρχικό σχέδιο νόμου για τον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, που ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, κατά τη δεύτερη ανάγνωση του σχεδίου νόμου στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιάρα:

– Επανέρχονται η κακόβουλη βλασφημία και η καθύβριση των θρησκευμάτων (άρθρο 198 του ΠΚ). Προβλέπεται φυλάκιση έως 2 έτη για όποιον κακόβουλα καθυβρίζει τον Θεό και όποιος δημόσια και κακόβουλα καθυβρίζει την ορθόδοξη εκκλησία ή θρησκεία ανεκτή στην Ελλάδα. «Με αυτόν τον τρόπο θεραπεύουμε τα πάντα και δημιουργούμε τις συνθήκες, ώστε φαινόμενα που αποτέλεσαν κορυφαία σημεία της επικαιρότητας το τελευταίο διάστημα να αντιμετωπίζονται με το συγκεκριμένο τρόπο», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

ΑΛΛΑΓΗ ΠΛΕΥΣΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΣΙΑΡΑ

Η κυβέρνηση επανεξετάζει την περίφημη διάταξη περί κακόβουλης εξύβρισης των θείων, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, σχετικά με το εάν τελικά θα περιληφθεί ή όχι η αλλαγή αυτή στον νέο Ποινικό Κώδικα.

Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 και στην εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη, ο κ. Τσιάρας δήλωσε «προβληματίζομαι πάρα πολύ. Δεν το κρύβω ότι μετά τον θόρυβο, που έχει προκληθεί, υπάρχει ένας μεγάλος προβληματισμός και βεβαίως είναι ένα ζήτημα που βλέπω με μεγάλη προσοχή. Θα δούμε από δω και πέρα πώς θα εξελιχθεί».

Ο κ. Τσιάρας απέδωσε την επαναφορά της συγκεκριμένης διάταξης σε μία «προσπάθεια προστασίας των δικαιωμάτων θρησκευτικών μειονοτήτων», που κάνει η κυβέρνηση, καθώς βρισκόμαστε, όπως είπε, «μπροστά σε γεγονότα που εξελίσσονται με αρνητικό τρόπο στην ελληνική κοινωνία και μιλώ για την αντιπαράθεση μεταξύ ομάδων μεταναστών που εγκαθίστανται στην ενδοχώρα και δημιουργούνται εντάσεις. Σημείωσε δε ότι τουλάχιστον πέντε ευρωπαϊκές χώρες έχουν την ίδια διάταξη, η δε Δανία που την είχε καταργήσει, την επανέφερε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ