Αυτοδιοίκηση

«Ανοίξαμε και σας περιμένουμε»! Μετανάστες στην Ηλεία από ξηρά και θάλασσα

Στο επίκεντρο του μεταναστευτικού βρίσκεται η Ηλεία τις τελευταίες ημέρες. Προφανώς στους αιρετούς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Νομού Ηλείας, βρίσκει βατό δρόμο το περιβόητο “σχέδιο” της Κυβέρνησης για τη διασπορά των μεταναστών στην Ηπειρωτική χώρα από τα νησιά.

«Ανοίξαμε και σας περιμένουμε» λοιπόν στην Ηλεία.

Μετά το περίφημο σχέδιο Κυβέρνησης -ΜΚΟ -Μητρόπολης Ηλείας και όσων ακόμα το στήριζαν σε ανώτερα ή κατώτερα κλιμάκια, που απέτυχε παταγωδώς, γιατί πλέον οι μετανάστες έχουν απαιτήσεις προφανώς γιατί πληρώνουν πολλά ευρώ ή γιατί οι ΜΚΟ δίνουν πολλά ευρώ ή γιατί οι ΜΚΟ παίρνουν από κάπου πολλά ευρώ, τώρα η Ηλεία υποδέχεται στο Κατάκολο άλλους 45 «επενδυτές».

Οι μετανάστες εντοπίστηκαν σε ιστιοπλοϊκό σκάφος, νωρίτερα το πρωί της Τρίτης στα ανοιχτά των νήσων Στροφάδων στο Ιόνιο, με τη γνωστή τακτική του “ακυβέρνητου σκάφους” (κανείς δεν αναρωτιέται πως διέσχισαν τη μισή Μεσόγειο; Τους πήγαινε το ρέμα μόνο του;) και της έλλειψης G.P.S. (που και αυτό μάλλον κάποια θεϊκή δύναμη τους το πήρε και έπλεαν με τα άστρα σαν τον Οδυσσέα 3.000 χρόνια πριν) θα ρυμουλκηθούν από το Λιμενικό Σώμα προς ασφαλές λιμάνι.

Το γιατί οι Ελληνικές αρχές δεν τους αφήνουν να πάνε στο προορισμό που όλοι θέλουν (Ιταλία-Ευρώπη) και τους μαζεύουν όλους στην Ελλάδα είναι γνωστό και χιλιοειπωμένο.

Αναμένουμε λοιπόν με ενδιαφέρων την άφιξη τους στο Κατάκολο, για να διαπιστωθούν από ποιες χώρες είναι οι «επενδυτές», εάν έχουν χαρτιά ή όλως τυχαίως τα έχουν χάσει όλοι μαζί (φυσικά το iphone ή το πορτοφόλι με τις cash-card δε θα το έχουν χάσει) και να δούμε που θα τακτοποιηθούν οριστικά.

Το σχέδιο εποικισμού συνεχίζεται με επιτυχία. Να είναι καλά οι χρήσιμοι ηλίθιοι και αυτοί που κονομάνε από αυτή τη μπίζνα.

Όσοι νομίζουν ότι εμείς λυπούμαστε λιγότερο από αυτούς τα παιδιά και τις γυναίκες απλά να ξέρουν ότι εμείς απλά ΔΕΝ θα επιτρέπαμε να έχουν τόση ταλαιπωρία. Όσο όμως οι δουλέμποροι λευκής σάρκας βρίσκουν ανοιχτές πόρτες ή χαζούς “ευαισθητούληδες” τόσο θα εμπορεύονται ανθρώπους και συναισθήματα.

Ανοχή –αγάπη -φιλοξενία λοιπόν ΜΟΝΟ σε όσους ΠΡΕΠΕΙ και όσους ΣΕΒΟΝΤΑΙ τα ΗΘΗ και ΕΘΙΜΑ της ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ.

Χάρης Μιχαλακόπουλος

– Δημοτικός Σύμβουλος Πύργου

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές