ΗΠΑ

Ανατριχίλα! - Η αμερικανική αστυνομία εμφάνισε «τρομακτικό» σκυλί-ρομπότ (ΒΙΝΤΕΟ)

Η αστυνομία στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει ξεκινήσει σιωπηρά την ενσωμάτωση προηγμένων ρομπότ στις τάξεις αξιωματικών, προκαλώντας συναγερμό μεταξύ των υπερασπιστών των πολιτικών ελευθεριών στη χώρα.

Βίντεο του ρομπότ Boston Dynamics έχουν κυκλοφορήσει πολύ στο διαδίκτυο, με τη ζωντανή κίνηση του ανθρωποειδούς μοντέλου ρομπότ να συνοδεύεται με ένα ημιαυτόνομο τετράποδο ρομπότ "Spot"που μοιάζει με ένα μεταλλικό σκυλί χωρίς κεφάλι το οποίο, πολλοί αποκαλούν "τρομακτικό".

Και τώρα, ο ραδιοφωνικός σταθμός WBUR και το ACLU ανακάλυψαν ότι η κρατική αστυνομία της Μασαχουσέτης μίσθωσε ένα από τα σκυλιά ρομπότ της Boston Dynamics για χρήση στη μονάδα  της.

Η ενσωμάτωση του Spot στην πολιτειακή αστυνομία, η οποία άρχισε τον Αύγουστο, σηματοδοτεί την πρώτη φορά που τέτοιες προηγμένες ρομποτικές εφαρμογές έχουν αναπτυχθεί μέσα σε μια αστυνομία.

Η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών της Μασαχουσέτης αναζητά επίσημα δημόσια αρχεία για τη χρήση του Spot στο οπλοστάσιο της αστυνομίας. Η ομάδα πιστεύει ότι τα ρομποτικά σκυλιά, τα οποία μπορούν να εκτελούν τέτοια καθήκοντα όπως το άνοιγμα των θυρών και την απομάκρυνση των εμποδίων σε περιβάλλοντα υψηλού κινδύνου, έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί σε πραγματικά περιστατικά.

Ωστόσο, πολλοί φοβούνται ότι η μυστική εισαγωγή μιας τέτοιας τεχνολογίας στα οπλοστάσια της αστυνομίας, μαζί με τη θανατηφόρα πιθανότητά τους στις αστυνομικές συρράξεις, μπορεί να ανοίξει την πόρτα σε μελλοντικές καταχρήσεις.

Ο Kade Crockford, διευθυντής του προγράμματος τεχνολογίας για την ελευθερία στην ACLU της Μασαχουσέτης, είπε στο WBUR:

«Απλά δεν γνωρίζουμε αρκετά για το πώς η αστυνομία του κράτους το χρησιμοποιεί. Και η τεχνολογία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνεννόηση με ένα τέτοιο ρομποτικό σύστημα είναι σχεδόν απεριόριστη όσον αφορά το είδος των επιθεωρήσεων και ενδεχομένως ακόμη και των όπλων. Ωστόσο, η αστυνομία έχει υπερασπιστεί τη χρήση του Spot. Σύμφωνα με τη σύμβαση μίσθωσης με τη Boston Dynamics, το ρομπότ δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βλάψει ή να εκφοβίσει τους ανθρώπους».

Ο εκπρόσωπος της κρατικής αστυνομίας David Procopio δήλωσε:

"Η τεχνολογία ρομπότ είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για την επιβολή του νόμου εξαιτίας της ικανότητάς του για κατανόηση της κατάστασης σε δυνητικά επικίνδυνα περιβάλλοντα".

Η Boston Dynamics είναι μια εταιρεία με έδρα τις Η.Π.Α., η οποία είναι θυγατρική του ιαπωνικού επενδυτικού ομίλου SoftBank Group Corp.

https://www.youtube.com/watch?v=ZyTxLjnrzao&feature=emb_title

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...