Κόσμος

Είναι αλήθεια η πρώτη στα χρονικά Ορθόδοξη βάφτιση ενός τρανς ατόμου; (εικόνες)

Στη Μητρόπολη Μαυροβουνίου, στο καθεδρικό ναό της πρωτεύουσας Podgorica (του οποίου τα εγκαίνια έγιναν το 2013), φαίνεται να τελέστηκε η πρώτη βάφτίση ενός τρανς ατόμου (τα λεγόμενα διαφυλικά ή διεμφυλικά ή transgender άτομα), σύμφωνα με τα διεθνή μέσα. Μεταφέρουμε την είδηση με κάθε επιφύλαξη, καθώς είναι γνωστό ότι υπάρχει μια πολεμική έναντι του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου το τελευταίο διάστημα.

Πρόκειται για άτομο το οποίο στη βάφτιση πήρε το όνομα Vuk (ανδρικό), ενώ στην ουσία είναι γυναίκα και σε όλα τα κρατικά έγγραφα φέρει το κανονικό της όνομα Milena. Το κράτος δεν το αναγνώρισε, η Εκκλησία (για μία ακόμη φορά) πρωτοπορεί. Στη Βεβαίωση βάπτισης αναφέρεται το ανδρικό όνομα Vuk.

Το κορίτσι είναι 19 χρονών και από το παιδί λέει επιθυμούσε να γίνει αγόρι, διότι γεννήθηκε σε λάθος σώμα. Το οποίο τώρα τελικά συμμόρφωσε σε πραγματική του ταυτότητα. Έχει εγκαταλείψει το πατρικό της σπίτι και τώρα ζει σε ένα κέντρο στη Podgorica το οποίο ανήκει και διευθύνεται από τη ΛΟΑΤ κοινότητα, μαζί με άλλα όμοφρωνα και ομότροπα άτομα.

Η βάφτιση έκανε ντυμένη σε παραδοσιακή τοπική ενδυμασία. Στις φωτογραφίες φαίνεται και με τον ανάδοχο μπροστά από το ναό της Αναστάσεως στην Podgorica.

 

Στον μητροπολίτη Αμφιλόχιο αναφέρεται με τα καλύτερα λόγια εκφράζοντας μεγάλη ευγνωμοσύνη για την άδεια και την ευλογία του για την τέλεση βαφτίσεως. «Είναι καλός άνθρωπος γεμάτος κατανόηση» προσθέτει.

 

Η ΛΟΑΤ κοινότητα πανηγυρίζει αναδεικνύοντας και τονίζοντας την χριστιανική αγάπη, και ευγνωμονεί την Μητρόπολη Μαυροβουνίου διότι δέχεται στην αγκαλιά της όλα τα παιδιά της.

Και ο μεγαλοπρεπής ναός της Αναστάσεως του Χριστού μάλλον βεβηλώνεται με αυτή την ανίερη πράξη -στην ουσία ο ίδιος ο Χριστός είναι που βλασφημείται και βεβηλώνεται- από εκείνους που υποτίθεται είναι οι μαθητές του. Μία πράξη η οποία απολύτως συμβαδίζει, επιβεβαιώνει, επιδοκιμάζει και εγκρίνει το διεστραμμένο πνεύμα Νεάς Εποχής, το οποίο με τις πρακτικές όπως η αλλαγή φύλου επαναστατεί κατά του Δημιουργού, Ποιητού και Προνοητού του παντός Χριστού.


Εν πάσει περιπτώσσει το γνωστό «γένος» των Ιουστινιτών μας έχει δείξει πλέον το πραγματικό του κατά πάντα αποτρόπαιο πρόσωπο.

Όλα τα τοπικά μίντια μεταδίδουν την συγκεκριμένη είδηση. Ιδού μερικά:

https://www.kolektiv.me/145889/u-hramu-krstena-prva-trans-osoba-uz-blagoslov-amfilohija-u-crnogorskoj-nosnji-vuk-ispisao-istoriju

https://www.danas.rs/svet/uz-blagoslov-amfilohija-krstena-trans-osoba/

https://www.b92.net/zivot/tabu.php?yyyy=2019&mm=11&dd=04&nav_id=1612785

http://www.novosti.rs/вести/планета.480.html:828312-Prvi-put-u-Crnoj-Gori-Podgoricanin-promenio-pol-pa-se-krstio-uz-Amfilohijev-blagoslov

https://www.dan.co.me/?nivo=3&rubrika=Drustvo&clanak=719711&datum=2019-11-04&fbclid=IwAR1DUpTSVNqIelbA8GSwra1252erTifewOWRw3CUBXL97MhndZjWshgAdKw

https://www.facebook.com/LGBTForumProgres/posts/3165346966873350 (εδώ πανηγυρίζει η ΛΟΑΤ κοινώτητα στην επίσημη της ιστοσελίδα στο fasebook)

https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2019&mm=11&dd=05&nav_category=167&nav_id=1612827

https://www.slobodnaevropa.org/a/crna-gora-krstena-prava-trans-osoba/30254261.html

https://www.24online.info/crna-gora-ispisala-istoriju-kada-su-prava-lgbt-osoba-u-pitanju-vuk-je-promenio-pol-pa-se-u-narodnoj-nosnji-krstio-uz-amfilohijev-blagoslov/

https://www.blic.rs/slobodno-vreme/vesti/u-hramu-u-podgorici-krstena-prva-trans-osoba-vuk-u-crnogorskoj-nosnji-ispisao/mtzf987

http://rs.n1info.com/Region/a541019/U-Podgorici-uz-blagoslov-mitropolita-Amfilohija-krstena-transrodna-osoba.html

https://noizz.rs/noizz-news/krstenje-trans-osoba-crna-gora/vdhy11l

https://srbin.info/pocetna/aktuelno/u-podgorici-uz-blagoslov-mitropolita-amfilohija-krstena-transrodna-osoba/

https://www.kurir.rs/region/crna-gora/3352551/u-crnoj-gori-krstena-prva-trans-osoba-vuk-je-promenio-pol-pa-se-u-narodnoj-nosnji-krstio-uz-amfilohijev-blagoslov-foto

https://www.alo.rs/vesti/drustvo/u-licnoj-karti-upisano-milena-u-crkvi-krsten-kao-vuk/263327/vest

Και στα αγγλικά:

https://www.telegraf.rs/english/3118916-trans-person-baptized-in-podgorica-church-vuk-receives-metropolitans-blessing

https://newsbeezer.com/serbiaeng/amfilohije-be-blessed-transsexual-baptized/

https://hotinfonow.com/serbiaeng/amfilohije-blessed-transsexual-to-be-baptized/

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ