ΗΠΑ

Αμερικανός Γερουσιαστής: "Πρέπει να βοηθήσουμε το Κοσσυφοπέδιο και την Αλβανία"

Ο Έλιοτ Ένγκελ, Αμερικανός Γερουσιαστής, φαίνεται πως είναι εναντίον της ιδέας της ανταλλαγής εδαφών μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας και τονίζει πως οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να αναλάβουν να αναλάβουν πιο ενεργό ρόλο στην περιοχή, βοηθώντας το Κοσσυφοπέδιο και την Αλβανία.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, δήλωσε στη "Φωνή της Αμερικής" ότι ελπίζει πως η μελλοντική κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου θα έχει μια ευρύτερη βάση και ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βοηθήσει το Κοσσυφοπέδιο και την Αλβανία.

Ο Ένγκελ λέει ότι είναι σκεπτικός στην ιδέα της αλλαγής συνόρων στο Κοσσυφοπέδιο με τη Σερβία, καθώς λέει ότι δεν σταματήσει εκεί αλλά θα επεκταθεί σε όλα τα Βαλκάνια.

«Θα προκαλούσε μια αλυσιδωτή αντίδραση που νομίζω ότι δεν θα ήταν θετική. Γνωρίζουμε τις παραμέτρους για το Κόσοβο. Νομίζω ότι η αλλαγή των συνόρων θα ήταν μια παρανόηση. Νομίζω ότι δεν είναι μια σοφή πράξη», είπε.

Ο Ένγκελ δήλωσε ότι ελπίζει η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου θα έχει μια ευρύτερη βάση, ώστε περισσότεροι άνθρωποι να συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις, καθώς το Κόσοβο αντιμετωπίζει συσσωρευμένα προβλήματα.

«Η Σερβία καταβάλει ισχυρές προσπάθειες για απο-νομιμοποιήσει το Κοσσυφοπέδιο. Προσπαθεί να πείσει τις χώρες που έχουν αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου να αποσύρουν την αναγνώριση. Αγωνιζόμαστε εναντίον αυτών των προσπαθειών. Έτσι, όσο πιο ενωμένο είναι το Κόσοβο, τόσο καλύτερα για αυτό», είπε.

Σύμφωνα με τον Ένγκελ οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να αναλάβουν να αναλάβουν πιο ενεργό ρόλο στην περιοχή.

 

πηγή: echedoros-a.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...