Βαλκάνια

Αλμπίν Κούρτι εναντίον Έντι Ράμα: Η συνάντηση της Αχρίδας δεν έπρεπε να πραγματοποιηθεί

Ο ηγέτης του Κινήματος της Αυτοδιάθεσης, Αλμπίν Κούρτι, χαρακτήρισε την ιδέα της «Βαλκανικής μίνι Σένγκεν» ως λανθασμένη και ανεξήγητη.

Το Κοσσυφοπέδιο δεν συμμετείχε στη συνάντηση της Αχρίδας, αφού ο Χασίμ Θάτσι αρνήθηκε την πρόσκληση. Ο Κούρτι λέει ότι δεν έπρεπε να διεξαχθεί η συνάντηση κορυφής των περιφερειακών αυτών πρωτοβουλιών στην Αχρίδα.

«Η δεύτερη συνάντηση αυτής της περιφερειακής πρωτοβουλίας δεν έπρεπε να πραγματοποιηθεί. Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Νόβι Σαντ. Λέγονταν ότι όλοι θα έρχονταν στην Αχρίδα, αλλά το Κοσσυφοπέδιο δεν πήγε, ενώ το Μαυροβούνιο και η Βοσνία-Ερζεγοβίνη είχαν συμβολική εκπροσώπηση και πιστεύω ότι όταν αναβάλλεται η Σύνοδος Κορυφής του Παρισιού δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην αναβληθεί η συνάντηση στην Αχρίδα», είπε.


Ο Κούρτι έκρινε ότι αυτή ήταν λανθασμένη και ανεξήγητη.

«Γι’ αυτό ήταν λάθος και ανεξήγητη για μένα, να επισπευστεί η πραγματοποίησή της στην Αχρίδα σε μια εποχή που είναι γνωστό ότι το Κοσσυφοπέδιο δεν θα συμμετείχε», πρόσθεσε ο μελλοντικός πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου.

echedoros-a.gr/

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...