Εκκλησία της Ελλάδος

«Αιμορραγία»! - Τουριστικός πράκτορας: Ο αριθμός των Ρώσων προσκυνητών στην Ελλάδα έχει μειωθεί στα μισά σε ένα χρόνο- Βέροια-Βατοπαίδι σε ¨μαύρη λίστα”

Τα... απόνερα της κόντρας Φαναρίου-Μόσχας για το ουκρανικό είναι ορατά, όπως αναμενόταν, και στον ελληνικό θρησκευτικό τουρισμό.

Ο αριθμός των Ρώσων προσκυνητών στην Ελλάδα για το έτος μειώθηκε κατά το ήμισυ, είπε στο RIA Novosti η επικεφαλής του τμήματος του προσκυνήματος στην Εταιρεία «Ambotis holideyz», που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη, Olga Abaeva σε σχέση με τα προκαταρκτικά στοιχεία της εταιρείας.

Κι αυτά τα στοιχεία είναι πριν την αναγνώριση της νέας ουκρανικής εκκλησιαστικής δομής από την Ελλαδική Εκκλησία και την “ταξιδιωτική οδηγία” που εξέδωσε η Μόσχα βάζοντας σε “μαύρη λίστα” ελληνικές Μητροπόλεις.

"Φέτος υπήρξε μια μείωση 50%. Το πρώτο εξάμηνο του έτους ήταν μια πολύ μεγάλη πτώση, το δεύτερο εξάμηνο του έτους πήγε καλά. Δεν μπορώ να πω τους ακριβείς αριθμούς, τα στοιχεία ακόμα συλλέγονται, και δεν ολοκληρώσαμε ακόμη την προσκηνυματική σεζόν. Όλα τα στοιχεία θα έρθουν πολύ αργότερα ", δήλωσε η Αμπαέβα.

Σύμφωνα με την ίδια, η ροή των τουριστών θα επηρεαστεί από αυτό που οι ενορίτες θα ακούσουν στις εκκλησίες τους. "Προηγουμένως, επισκέπτονταν την Βέροια - τον τόπο του κήρυγματος του Αποστόλου Παύλου και των μοναστηριών. Η Βέροια απαγορεύεται τώρα να την επισκέπτονται. Αφαιρούμε απλά όλες αυτές τις περιοχές από τα προγράμματα. Εάν η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν συστήνει να τα επισκεφτούν οι προσκυνητές της, δεν τα τοποθετούμε στο πρόγραμμα », εξήγησε.

Σύμφωνα με την ίδια, οι προσκυνητές από τη Ρωσία άρχισαν να ταξιδεύουν λιγότερο στη Μονή Βατοπαιδίου, η οποία υποστήριξε τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην απόφαση αναγνώρισης των ουκρανών της νέας Εκκλησίας. "Θέλουν πάντα να επισκεφτούν το ρωσικό μοναστήρι (μονή Αγίου Παντελεήμονος). Αλλά το Βατοπαίδι τώρα πολλοί στα αιτήματά τους το παραλείπουν. Πάντα πηγαίνουν στο αγιορείτικο μοναστήρι του Παντοκράτορα», δήλωσε

Απαντώντας στην ερώτηση πόσα εισοδήματα δαπανούν οι ταξιδιώτες σε ένα ταξίδι, σημείωσε ότι τα προγράμματα προσκυνήματος δεν είναι φθηνά. "Πρώτον, αυτό κινείται, πρόκειται για μεταφορές, πορθμεία, πλοία όχι μόνο στην Ιταλία, αλλά και σε πολλά νησιά. Αυτά είναι και χρήματα για την Ελλάδα. Πρόκειται για φαγητό ... Εάν πρόκειται για ελληνικές αεροπορικές εταιρείες, τότε το ταξίδι θα κοστίσει περίπου χίλια ευρώ”, δήλωσε ο Αμπaέβα.

Σημείωσε ότι οι περαιτέρω προβλέψεις θα εξαρτηθούν από το αν θα υπάρξει "απόλυτη διάσπαση στον Ορθόδοξο κόσμο". «Νομίζω ότι τα προγράμματα προσκυνημάτων μας, που διαρκούν μια εβδομάδα - δέκα μέρες, σε ιερούς τόπους, δίνουν πολλά. Νομίζω ότι αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον, όχι μόνο για τους πιστούς. Αυτή είναι η ιστορία του χριστιανισμού και η ιστορία της Ελλάδας. Πρέπει να σκεφτούμε τους προσκυνητές μας, τον λαό μας και πώς να ενισχύσουμε την ειρήνη μεταξύ όλων των Ορθοδόξων», κατέληξε η Αμπαέβα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ