Πολιτική

Αίγυπτος και Ελλάδα ενώνουν τις δυνάμεις τους για τον επιστροφή κλεμμένων αρχαιοτήτων

Η Γ΄ Υπουργική συνάντηση του Φόρουμ των Αρχαίων Πολιτισμών, που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στην Κίνα, ήταν η αφορμή για να συναντηθούν από κοινού, η Υπουργός Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη με τον Αιγύπτιο ομόλογό της, Χάλιντ Ελ Ανάνι, και να συζητήσουν το κρίσιμο ζήτημα της επιστροφής των κλεμμένων αρχαιοτήτων στις πατρίδες τους και να ενώσουν τις προσπάθειές τους στον κοινό τους αυτό αγώνα.

  • Το γεγονός της μεταξύ τους συνάντησης καταγράφει ο αιγυπτιακός τύπος, με αφορμή την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Πολιτισμού της Αιγύπτου.
  • Όπως αναφέρεται οι κ.κ. Μενδώνη και Ελ Ανάνι συζήτησαν τρόπους ενίσχυσης συνεργασίας για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου και της εμπορίας αρχαιοτήτων.

Μάλιστα, οι δύο Υπουργοί εξέτασαν τη δυνατότητα ανάληψης διμερούς συμφωνίας για την παράνομη διακίνηση αρχαιοτήτων. Για το ίδιο θέμα, ο Αιγύπτιος Υπουργός είχε συνάντηση και με τον Κινέζο ομόλογό του, στη χώρα του οποίου διεξάγεται η Γ΄ Υπουργική συνάντηση του Φόρουμ των Αρχαίων Πολιτισμών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης