Πολιτική

Έφοδος αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ: «Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τους μπαχαλάκηδες», λέει η κυβέρνηση

Κλίμα έντασης δημιουργείται λίγες μέρες πριν την έναρξη του εορτασμού για την επέτειο του Πολυτεχνείου, με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στην ΑΣΟΕΕ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβάζει τους τόνους, με βουλευτές του να χρησιμοποιούν ορισμένες φορές ακραίες εκφράσεις, όπως ο Γιάννης Ραγκούσης που αναρωτήθηκε αν ο Πρωθυπουργός επιθυμεί να υπάρξει νεκρός από αστυνομική βία.

Επίθεση Πέτσα σε ΣΥΡΙΖΑ

Η κυβέρνηση και οι πολίτες θέλουν ανοιχτά Πανεπιστήμια και ανοιχτά μυαλά, σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

«Οι μόνοι που θέλουν κλειστά Πανεπιστήμια και σκουριασμένα μυαλά, είναι οι γνωστοί «μπαχαλάκηδες» που τα μετέτρεψαν σε άσυλα ανομίας. Χθες η Αστυνομία, ακούγοντας τη φωνή αγωνίας φοιτητών και καθηγητών που έβλεπαν το Πανεπιστήμιό τους να μετατρέπεται σε κέντρο ανομίας, εξάρθρωσε γιάφκα στα υπόγεια του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ). Από τον, λαλίστατο κατά τα άλλα, ΣΥΡΙΖΑ δεν ακούσαμε κουβέντα. Όχι μόνο αυτό. Σήμερα είδαμε στελέχη του να πρωτοστατούν σε διαδηλώσεις προκειμένου να συνεχιστεί η ίδια νοσηρή κατάσταση. Η σημερινή ένοχη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε ότι η προηγούμενη Κυβέρνηση υπέθαλψε επί 4,5 χρόνια αυτές τις συμπεριφορές. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει πάλι να ταυτιστεί με τους μπαχαλάκηδες. Η στάση του εξοργίζει την ελληνική κοινωνία και τη συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών. Η ιστορία τους ξεπέρασε. Οι Έλληνες πολίτες στις γειτονιές και οι φοιτητές στα Πανεπιστήμια θα αισθανθούν και πάλι ασφαλείς και ελεύθεροι από τη φασιστική επιβολή της άποψης ισχνών μειοψηφιών», καταλήγει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Όλος ο ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτύρεται για την είσοδο της ΕΛΑΣ στην ΑΣΟΕΕ

Από νωρίς βουλευτές, στελέχη και μέλη της Νεολαίας του κόμματος βρέθηκαν έξω από την ΑΣΟΕΕ ενώ με δηλώσεις τους κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να εγκαθιδρύσει κλίμα αστυνομοκρατίας ενόψει του Πολυτεχνείου. Σημειώνεται ότι η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ που πήγε έξω από την ΑΣΟΕΕ δέχθηκε λεκτική επίθεση από τους φοιτητές του Πανεπιστημίου που κάλεσαν τον κ. Φίλη να αποχωρήσει καταλογίζοντάς του απόπειρα «καπελώματος» του φοιτητικού κινήματος.

Νωρίτερα είχε ξεσπάσει αντιπαράθεση εντός της Βουλής με τον βουλευτή της ΝΔ, Γιώργο Στύλιο να σημειώνει ότι βρέθηκε γιάφκα εντός της ΑΣΟΕΕ και να τονίζει ότι η ΕΛ.ΑΣ ενεργεί σύμφωνα με το νόμο. Άμεση ήταν η αντίδραση του Νίκου Φίλη που ρώτησε αν ο βουλευτής της ΝΔ γνωρίζει τι σημαίνει γιάφκα. «Στο τέλος όλα θα βρεθούν και θα τα ξεκαθαρίσουμε», απάντησε ο Στύλιος και τον πρώην υπουργό Παιδείας να επανέρχεται: «Πότε; Όταν πέσει ξύλο; Εδώ έχουμε παράνομη δράση, παραβιάζεται το άσυλο, θέλετε ένταση πριν το Πολυτεχνείο».

ΚΙΝΑΛ: Επιβεβλημένη η επέμβαση της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ

Με ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ επικροτεί την επέμβαση της αστυνομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, τονίζοντας πως η παράταξη «διαχρονικά και έμπρακτα, είναι απέναντι στη βία και στην ανομία». Ωστόσο, από το Κίνημα Αλλαγής σημειώνουν: «Σήμερα όμως δεν δικαιολογούνται ο υπερβάλλον ζήλος που έδειξε η αστυνομία και οι σκηνές βίας που έπρεπε με περιφρούρηση του χώρου να είχαν αποφευχθεί», αναφερόμενοι στα επεισόδια που ξέσπασαν σήμερα στην ΑΣΟΕΕ, μετά την απόφαση της Συγκλήτου για κλείσιμο του Πανεπιστημίου.

ΚΝΕ: Παραβίαση του ασύλου και καταστολή

Σε ανακοίνωσή της η ΚΝΕ καταγγέλλει παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου: «Για την εφαρμογή του δόγματος «νόμος και τάξη», η κυβέρνηση αξιοποιεί τις ενέργειες ομάδων που δεν έχουν καμία σχέση με το φοιτητικό κίνημα και τους φοιτητικούς συλλόγους», αναφέρει η ΚΝΕ.

ΜέΡΑ25: Ο Χρυσοχοϊδης σβήνει τη φωτιά με βενζίνη

Το ΜέΡΑ25, υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση «αποφάσισε να τιμήσει τη φετινή επέτειο του Πολυτεχνείου με μια όσο γίνεται πιστότερη αναπαραγωγή της» και καταγγέλλει την προσαγωγή δυο στελεχών της, που πήγαν να δουν από κοντά την κατάσταση. Ακολούθησε ένα απ’ τα γνώριμα πλέον blietzkrieg του Υπουργού ΠροΠο Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ο οποίος φαίνεται να πιστεύει ότι ο καλύτερος τρόπος να σβήσεις μια φωτιά είναι με βενζίνη», αναφέρει το ΜέΡΑ25.

Ελληνική Λύση: Τελικά η κυβέρνηση είναι «αποτελεσματική»

Από την άλλη πλευρά, η Ελληνική Λύση σημειώνει ότι η κυβέρνηση μπορεί τελικά να αποδειχθεί αποτελεσματική και καταγγέλλει πως «οι παράνομοι μπαχαλάκηδες - δήθεν φοιτητές για άλλη μία φορά έφυγαν σαν κύριοι αφού ρήμαξαν την ΑΣΟΕΕ».

Επεισόδια από το πρωί στην ΑΣΟΕΕ

Το κλίμα, πάντως, ότι το κλίμα γύρω από τις σχολές στο κέντρο της Αθήνας παραμένει τεταμένο. Τα ΜΑΤ αποχώρησαν λίγο μετά το μεσημέρι από την ΑΣΟΕΕ με τους φοιτητές να ακολουθούν λίγο αργότερα και να οδεύουν με πορεία προς το Πολυτεχνείο, όπου σε συνέλευση θα αποφασίσουν για τις επόμενες κινήσεις τους.

Στο ίδιο σημείο με τους φοιτητές βρίσκονταν νωρίτερα και φωτορεπόρτερ, οι οποίοι κατήγγειλαν ότι χτυπήθηκαν από αστυνομικούς, στην προσπάθειά τους να πλησιάσουν την είσοδο της ΑΣΟΕΕ επί της Πατησίων -που από σήμερα ήταν κλειστή με απόφαση της Συγκλήτου.

ΑΣΟΕΕ: Κοντάρια, κουκούλες, πέτρες βρήκε η ΕΛ.ΑΣ

Υπενθυμίζεται ότι χθες πραγματοποιήθηκε μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ. ΑΣ εντός της ΑΣΟΕΕ, όπου σε χώρους που τελούσαν υπό κατάληψη από αντιεξουσιαστές, εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός πολεμοφοδίων, τα οποία χρησιμοποιούσαν προφανώς σε επιθέσεις κατά αστυνομικών. Στην γιάφκα που είχαν δημιουργήσει εντός της ΑΣΟΕΕ, βρέθηκαν μεταξύ άλλων κοντάρια, κράνη, γάντια, κουκούλες full face και ρούχα-υλικά αμφίεσης για κάλυψη χαρακτηριστικών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ