Κοινωνία

Έρευνα: Πόσο στενή σχέση έχουμε με τους νονούς και τις νονές μας;

Τι σημαίνει να είσαι νονός στην ελληνική κοινωνία;

Να σκιαγραφηθεί η σχέση και το κατά πόσο στενή είναι μεταξύ των Ελλήνων και των νονών τους, αλλά και ποια είναι η συμβολή τους στην ανατροφή του παιδιού ήταν ο σκοπός της πανελλαδικής έρευνας, η οποία πραγματοποιήθηκε σε άτομα ηλικίας από 20 έως 50 ετών, τον Οκτώβριο από την Playmobil Hellas σε συνεργασία με την aboutpeople με ηλεκτρονικές συνεντεύξεις.

Από αυτό προέκυψε ότι μόνο 4 στους 10 Έλληνες που ανήκουν στο ηλικιακό γκρουπ 20-50 είναι νονοί. Από αυτούς, μόνο το 30% έχει βαφτίσει πάνω από ένα παιδί

Ποιος ζητάει να βαφτίσει το παιδί; Οι γονείς ή οι ενδιαφερόμενοι νονοί;

Το 60% θεωρεί ότι οι γονείς ζητάνε στους νονούς να βαφτίσουν το παιδί τους και μάλιστα με βασικό κριτήριο (74%) τη στενή φιλία.

Ακόμα μερικά ενδιαφέροντα ευρήματα της έρευνας είναι τα εξής:

• 6 στους 10 νονούς βλέπουν το βαφτιστήρι τους κάθε μήνα.

• 7 στους 10 είναι κατηγορηματικοί: η κυριότερη υποχρέωση των νονών είναι προσφορά συμβουλών στα πνευματικά τους παιδιά.

• Μόνο 25% των νονών θεωρούν την αγορά δώρων βασική υποχρέωση προς τα βαφτιστήρια τους.

• 7 στους 10 πιστεύουν ότι η σχέση νονών και πνευματικών παιδιών διαρκεί μία ζωή.

Η Playmobil Hellas, αναγνωρίζοντας την ιδιαίτερη θέση που κατέχει ο νονός και η νονά στην οικογενειακή παράδοση του τόπου μας, δημιούργησε δύο νέες συλλεκτικές φιγούρες για να υπογραμμίσει την αξία και τη συνεισφορά τους στα παιδιά σε ολόκληρη τη ζωή τους.

Επίσης, οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, παρουσιάστηκε και το 6ο παραμύθι Playmobil play & give "Τι είναι νονά; Και τι νονός;", αφιερωμένο στους σκοπούς του συλλόγου Οραμα Ελπίδας, προσφορά του συγγραφέα Αντώνη Παπαθεοδούλου με τη φροντίδα των Εκδόσεων Παπαδόπουλος. Ένα βιβλίο για αυτούς που βρίσκονται πάντα στο πλευρό των παιδιών, διαμορφώνουν με αγάπη την προσωπικότητά τους και δημιουργούν αξέχαστες, οικογενειακές αναμνήσεις.Το παραμύθι είναι κατάλληλο για παιδιά 4-8 ετών και διανέμεται δωρεάν σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, ΣΓΚ (Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων) και στο Playmobil FunPark.

Όπως κάθε χρόνο, μέρος των εσόδων θα διατεθεί για την ενίσχυση των σκοπών του Συλλόγου «Οραμα Ελπίδας».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...