Κόσμος

Έβο Μοράλες: Στο Μεξικό βρίσκεται ο πρώην πρόεδρος της Βολιβίας - Βίντεο


Στην πρωτεύουσα του Μεξικό βρίσκεται από το απόγευμα της Τρίτης, ο πρώην πρόεδρος της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις στη χώρα του.

Στο Μεξικό προσγειώθηκε το αεροσκάφος, το οποίο μετέφερε τον Έβο Μοράλες στη χώρα της Κεντρικής Αμερικής, μετά τις ραγδαίες πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις στη Βολιβία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μοράλες ζήτησε και έλαβε πολιτικό άσυλο από το Μεξικό, υπό τον φόβο για την προσωπική του ακεραιότητα.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FSputnikNews%2Fvideos%2F464941254131740%2F&show_text=0&width=560

 

Είχε προηγηθεί η απόφασή του να παραιτηθεί από την προεδρία της Βολιβίας, κατόπιν απαίτησης των επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες εβδομάδες, η χώρα της Λατινικής Αμερικής ταλανίζεται από αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, έπειτα από αναφορές περί παρατυπιών στις πρόσφατες εκλογές της 20ης Οκτωβρίου.

Πέραν του προέδρου της Βολιβίας, την παραίτησή τους υπέβαλαν τόσο ο αντιπρόεδρος της χώρας, όσο και ο πρόεδρος της Γερουσίας.

Μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις, την προσωρινή προεδρία ανέλαβε η β’ αντιπρόεδρος της Γερουσίας και μέλος της αντιπολίτευσης, Τζανίνε Άνιες, η οποία δεσμεύτηκε για την άμεση προκήρυξη εκλογών.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ