Κόσμος

Άγαλμα του Μολώχ στο Κολοσσαίο της Ρώμης!

Ένα άγαλμα της παγανιστικής θεότητας Moloch, στον οποίο θυσιάζονταν παιδιά στον αρχαίο κόσμο, βρίσκεται τώρα στην είσοδο του Κολοσσαίου στη Ρώμη, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως ιερός τόπος λόγω των Χριστιανών μαρτύρων που πέθαναν εκεί.

Το άγαλμα του Moloch έξω από το Κολοσσαίο θεωρήθηκε ως εορτασμός της καρταγίνικης κουλτούρας και τέχνης.

"Μια ανακατασκευή της φοβερής θεότητας Μολόχ, που συνδέεται με τις φοινικικές και καρταγίνικες θρησκείες και εμφανίζεται στην ταινία του 1914« Cabiria »(σκηνοθεσία Giovanni Pastore και γράφτηκε από τον Gabriele D'Annunzio) θα βρίσκεται στην είσοδο του Κολοσσαίου για να καλωσορίσει τους επισκέπτες ", αναφέρει δελτίο τύπου για την σχετική έκθεση.

Η έκθεση μεγάλης κλίμακας θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Μαρτίου 2020.

Το αρχαίο ρωμαϊκό στάδιο ανακηρύχθηκε ιερός τόπος το 1749 από τον Πάπα Βενέδικτο XIV.

Πολλοί πιστοί καθολικοί εξοργίζονται στην ιδέα και μόνο πως μια απεικόνιση του ειδωλολατρικού θεού βρίσκεται έξω από ένα μέρος όπου οι Χριστιανοί βασανίστηκαν και δολοφονήθηκαν βάναυσα, αναφέρει το News Site News.

"Ήμασταν τόσο ενθουσιασμένοι την ημέρα που αποφασίσαμε να πάμε στο Κολοσσαίο", δήλωσε η Αλεξάνδρα Κλάρκ , "αλλά τη στιγμή που φτάσαμε εκεί, το θέαμα που μας υποδέχτηκε ήταν τρομακτικό! Μόνιμη φρουρά στην είσοδο ήταν το κολοσσιαίο παγανιστικό άγαλμα του Μολωχ. Ήταν τοποθετημένο σε αυτό το πρωταρχικό σημείο, έτσι ώστε όλοι όσοι μπήκαν στο Κολοσσαίο έπρεπε να περάσουν από αυτό", είπε, σημειώνοντας ότι αισθάνθηκε σαν να ήταν τοποθετημένο εκεί για να κοροϊδεύει το σημείο που σφαγιάστηκαν οι μάρτυρες.

Η έκθεση τέχνης του αγάλματος Moloch έρχεται μετά από ένα άλλο περιστατικό στη Ρώμη, όπου ειδωλολατρικά σύμβολα βρίσκονταν κοντά σε ιερές τοποθεσίες και συγκεντρώσεις.

Διαμάχη ξέσπασε στην πόλη του Βατικανού τον περασμένο μήνα σχετικά με τη χρήση των εικόνων του Αμαζονίου, ειδικά των αγαλμάτων του Παχαμάμα, κατά τη διάρκεια της συνόδου του Αμαζονίου, μια συνοδική συνάντηση των Καθολικών επισκόπων, την οποία ορισμένοι θεωρούσαν ξεκάθαρη ειδωλολατρία.

Οι παραδοσιακοί καθολικοί έριξαν τα αγάλματα του Παχαμάμα - σύμβολα γονιμότητας από την περιοχή του Αμαζονίου - στον ποταμό Τίβερη στη Ρώμη, αφού τα απομάκρυναν από ένα παρεκκλήσι της Σάντα Μαρία στην Τρανσποντίνα, μια εκκλησία που βρίσκεται δίπλα στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...