Φάτε μπέργκερ με σκουλήκια για να σωθεί ο πλανήτης (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσίευση: 8 Νοεμβρίου 2019, 7:59 μμ

Ένα μοντέρνο ‘αστικό αγρόκτημα’ στο Λονδίνο σερβίρει μπιφτέκια από ζωντανά σκουλήκια, ισχυριζόμενοι ότι είναι πιο νόστιμα από τα μπιφτέκια βοδινού και θα βοηθήσουν στη διάσωση του πλανήτη.


Το Horizon, ένα αγρόκτημα εντόμων στο Λονδίνο, παράγει χιλιάδες σκουλήκια και γρύλους για τους πελάτες του προκειμένου να τα τρώνε.

Ισχυρίζεται ότι χρησιμοποιεί τα αποφάγια από τις τοπικές επιχειρήσεις για να ταΐσει τα έντομα, συμπεριλαμβανομένων των Mealworms, και λέει ότι τα σκουλήκια απαιτούν μόνο το 10% της γης που χρησιμοποιείται για το βόειο κρέας και παράγουν πολύ λιγότερο CO2.

Η «πειραματική σεφ» Tiziana Di Costanzo, ιδρύτρια της «φάρμας», λέει ότι τα έντομα έχουν μια «γεύση με γαρύφαλλο» και ισχυρίζεται ότι μπορεί να παράγει αρκετά σκουλήκια για να ταΐσει την οικογένειά της με απλό πίτουρο και να χρησιμοποιήσει φλούδα λαχανικών.

«Αφήστε τους να δοκιμάσουν το μενού μας μία φορά, και θα μείνουν κολλημένοι!» είπε η Costanzo  προσθέτοντας ότι «Μόλις περάσετε από το « yuck» (απέχθεια), θα διαπιστώσετε ότι γεύση πραγματικά είναι καλή».


«Ελπίζουμε να αυξήσουμε τη λειτουργία σε παραγωγή 100kg την εβδομάδα τους επόμενους 6 μήνες, όλα αυτά με μηδενικό απόβλητο» πρόσθεσε ο Costanzo.

Η τρέλα για την κατανάλωση εντόμων προέρχεται από κατευθυντήριες γραμμές του ΟΗΕ που «προωθούν τα έντομα ως βιώσιμη τροφή υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες».

Το αγρόκτημα εντόμων του Λονδίνου διοργανώνει εκδηλώσεις για να διδάξουν στους ανθρώπους πώς να μαγειρεύουν με σκουλήκια και γρύλους.