Τεχνολογία

Το BBC News καταβυθίζεται στο… σκοτεινό ίντερνετ

Συνώνυμο άλλοτε της διαδικτυακής πειρατείας και κάθε λογής εγκλήματος, το dark web ήταν ένας ουτοπικός χώρος κλειστός στους περισσότερους.

Μόνο που τώρα θα έχει ανάμεσά του και το BBC News! Το οποίο ανακοίνωσε πρόσφατα πως σκοπεύει να κατέβει στο σκοτεινό ίντερνετ (μέσω Tor mirror) για να φέρει την ενημέρωση εκεί όπου η ελεύθερη διακίνηση πληροφοριών και ειδήσεων είναι απαγορευμένη. Ή χειραγωγημένη.

Το BBC News έχει ήδη ετοιμάσει μια έκδοση της ιστοσελίδας του προσβάσιμη αποκλειστικά από το δίκτυο Tor, επιτρέποντας έτσι την ασφαλή περιήγησή του μέσω του browser που αγαπά και προστατεύει την ανωνυμία.

Το ειδησεογραφικό δίκτυο θα μεταδίδει εκεί τη διεθνή ενημέρωση στα αραβικά, περσικά και ρωσικά, μεταξύ άλλων γλωσσών, ακριβώς για τον κόσμο που μπορεί να μπλέξει δηλαδή.

Γιατί ναι μεν το δίκτυο Tor το προτιμούνε όσοι τσαλαβουτούν στο dark web, παραμένει ωστόσο σπουδαίο εργαλείο για όποιον θέλει να περιηγηθεί στο ίντερνετ με εξασφαλισμένη την ανωνυμία του.

Στην Κίνα, το Ιράν και το Βιετνάμ ανακοίνωσε το BBC πως στοχεύει (με διεύθυνση https://www.bbcnewsv2vjtpsuy.onion), εκεί δηλαδή που έχει εντοπίσει τις περισσότερες προσπάθειες φίμωσής του…

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ