Στρατιωτικό drone κατέπεσε κοντά σε κατοικημένη περιοχή στη Ρωσία (βίντεο)

Δημοσίευση: 17 Νοεμβρίου 2019, 11:02 πμ

Στην περιοχή του Ριαζάν, στη Ρωσία, και κοντά σε σπίτια κατέπεσε στρατιωτικό μη επανδρωμένο σκάφος τύπου drone που εκτελούσε δοκιμαστική πτήση, χωρίς να προκληθούν τραυματισμοί ή ζημιές.


Το μη επανδρωμένο drone «Orion» κατέπεσε, στην περιοχή του Ριαζάν που βρίσκεται 200 χιλιόμετρα μακριά από τη Μόσχα, και, μάλιστα, κοντά σε κατοικημένη περιοχή, κατά τον Σεργκέι Μπουμπένεφ, ερευνητή ο οποίος ειδικεύεται σε σημαντικές περιπτώσεις για την Εξεταστική Επιτροπή Μεταφορών της Μόσχας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο κυβερνήτης της περιοχής, Ντένις Αράποφ, «δεν προκλήθηκαν είτε τραυματισμοί είτε ζημιές από το συγκεκριμένο γεγονός».

Μάλιστα, το drone εκτελούσε δοκιμαστική πτήση.

Ο Αράποφ υποστήριξε, στην ανακοίνωση, ότι από τη στιγμή που το αεροσκάφος έπρεπε να προσγειωθεί στον διάδρομο, στο Προτάσοβο, όλες οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ήταν έτοιμες. «Δεν πέταξε, έπεσε», σημείωσε χαρακτηριστικά.


Ο ίδιος πρόσθεσε: «Αργότερα, οι ειδικοί από το Υπουργείο Άμυνας, μαζί με τους υπαλλήλους του Υπουργείου Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης, άρχισαν να επαναφέρουν το drone. Προς το παρόν, όπως ξέρω, έχει επανακτηθεί».

​Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κυβερνήτη, οι υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης έσπευσαν άμεσα στο σημείο.