Εσωτερική Ασφάλεια

Ποιες είναι οι έξι καταλήψεις που βρίσκονται στο στόχαστρο της ΕΛΑΣ

Έξι κτίρια βρίσκονται στο "μάτι του κυκλώνα" για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Μέσα σε αυτά και η κατάληψη «Κ ΒΟΞ» που είναι και  έδρα της αναρχικής συλλογικότητας του Ρουβίκωνα.

Τα έξι κατειλημμένα κτίρια, τα οποία έχει θέσει ως «στόχο» το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αποκαλύπτει ο τηλεοπτικό σταθμός «ΣΚΑΪ», μία ημέρα μετά το τελεσίγραφο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη προς τους καταληψίες.

Πρόκειται, συγκεκριμένα, για κτίρια, τα οποία βρίσκονται στις παρακάτω οδούς:

  • Ζαΐμη
  • Μπουμπουλίνας
  • Δερβενίων
  • Μπενάκη
  • Στουρνάρη
  • Θεμιστοκλέους (Κ ΒΟΞ)

Την ίδια ώρα, σ’ όλη την Αττική υπάρχουν 45 κατειλημμένα κτίρια, εκ των οποίων τα 15 βρίσκονται στην περιοχή των Εξαρχείων.

Τους τελευταίους μήνες έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 11 επιχειρήσεις εκκένωσης, ενώ εκκρεμούν ακόμη οκτώ εισαγγελικές εντολές για εκκένωση υπό κατάληψη κτιρίων.

Στη Θεσσαλονίκη, παράλληλα, υπάρχουν επτά καταλήψεις.

Τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη
Το απόγευμα της Τετάρτης, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έδωσε προθεσμία 15 ημερών, ώστε να εκκενωθούν τα κατειλημμένα δημόσια και ιδιωτικά κτίρια.

«Καλούνται όσοι παρανόμως έχουν καταλάβει κτήρια, δημόσια ή ιδιωτικά, να τα εκκενώσουν» προειδοποίησε, χαρακτηριστικά, σε ανακοίνωση που εκδόθηκε.
Και πρόσθεσε: «Εάν σε αυτά στεγάζονται αιτούντες άσυλο ή υπήκοοι τρίτων χωρών, να ενημερωθούν ότι θα μεταφερθούν σε δομές παραμονής της ενδοχώρας. Για τον σκοπό της μετακίνησης, θα επικοινωνήσουν μαζί τους, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη».

«Εάν τα κτήρια είναι ιδιωτικά, για να παραμείνουν οι σημερινοί καταληψίες χρειάζεται να έρθουν σε επαφή με τους ιδιοκτήτες και να συμφωνήσουν σε όρους μίσθωσης» έσπευσε να διευκρινίσει.
Αποσαφήνισε δε, ότι «η προθεσμία για την εκκένωση είναι 15 ημέρες από τη δημοσίευση της παρούσης στον Τύπο» (σ.σ. Τετάρτη).

«Αιτία πολέμου» για Ρουβίκωνα το τελεσίγραφο
Λίγη ώρα αργότερα, γνωστό μέλος του Ρουβίκωνα έκανε λόγο για «Casus Belli», δηλαδή για «αιτία πολέμου».

Μάλιστα, ανήρτησε στο Facebook άρθρο ιστοσελίδας, αντεξουσιαστικού περιεχομένου, με φωτογραφία από την κατάληψη «Κ ΒΟΞ» στα Εξάρχεια και το σύνθημα «Ούτε βήμα πίσω».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...