Εκκλησία

Ο Πάπας συγκρίνει τους πολιτικούς που μιλούν ενάντια στους ομοφυλόφιλους με τον Χίτλερ-"Οι Εβραίοι είναι αδερφοί μας"

Του Μανώλη Κείου

Ο Πάπας Φραγκίσκος δήλωσε την Παρασκευή ότι οι πολιτικοί που διαμαρτύρονται κατά των ομοφυλοφίλων, των τσιγγάνων και των Εβραίων θυμίζουν τον Χίτλερ.
"Δεν είναι τυχαίο ότι μερικές φορές υπάρχει μια αναζωπύρωση χαρακτηριστικών συμβόλων του ναζισμού", ανέφερε ο Φραγκίσκος σε μια ομιλία προς τους συμμετέχοντες σε μια διεθνή διάσκεψη για το ποινικό δίκαιο.

"Και πρέπει να ομολογήσω ότι όταν ακούω μια ομιλία (από κάποιον υπεύθυνο για την τάξη ή για μια κυβέρνηση), σκέφτομαι τις ομιλίες του Χίτλερ το 1934, 1936", είπε.

«Με τη δίωξη των Εβραίων, των Τσιγγάνων και των ανθρώπων με ομοφυλοφιλικές τάσεις, σήμερα αυτές οι πράξεις είναι τυπικές (και) αντιπροσωπευτικές, «κατ 'εξοχήν» μια κουλτούρα αποβλήτων και μίσους. Αυτό έγινε εκείνη την εποχή και σήμερα συμβαίνει και πάλι. "

Κατά τη διάρκεια του ναζιστικού καθεστώτος στη Γερμανία το 1933-45, σκοτώθηκαν έξι εκατομμύρια Εβραίοι και οι ομοφυλόφιλοι και οι τσιγγάνοι ήταν μεταξύ εκείνων που στάλθηκαν σε στρατόπεδα εξόντωσης.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο Πάπας καταγγέλλει επίσης την αναζωπύρωση του αντισημιτισμού στην Ευρώπη.
Την Τετάρτη, με παρατηρήσεις στο κοινό του, είπε: «Σήμερα η συνήθεια της διώξεως των Εβραίων αρχίζει να ξαναγεννιέται. Αδελφοί και αδελφές: αυτό δεν είναι ούτε ανθρώπινο ούτε χριστιανικό · οι Εβραίοι είναι αδελφοί μας και δεν πρέπει να διωχθούν. Κατανοητό;"

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ