Μεσαίωνας! Τούρκοι γονείς διώχνουν παιδιά με αυτισμό από σχολείο 

Δημοσίευση: 8 Νοεμβρίου 2019, 8:06 μμ

Μια ομάδα Τούρκων γονέων στην κεντρική ανατολική επαρχία Ακσαράι γιουχάϊσε παιδιά με αυτισμό σε ένδειξη διαμαρτυρίας μετά την έναρξη δημοτικού σχολείου με ειδικά μαθήματα ειδικής αγωγής, ανέφερε η εφημερίδα Cumhuriyet την Πέμπτη.


Οι γονείς δεν θέλουν τα παιδιά με αυτισμό να μοιραστούν το σχολείο με τα δικά τους παιδιά.

Ομάδες στην Τουρκία δραστηριοποιούνται εδώ και χρόνια για την εκπαίδευση χωρίς αποκλεισμούς, αλλά αντιμετωπίζουν σκληρή κοινωνική αντίσταση.

Οι οικογένειες των παιδιών με αυτισμό δήλωσαν ότι οι γονείς που είχαν συμπεριφερθεί έτσι στα παιδιά τους είχαν επίσης υποστηριχθεί από τον διευθυντή του σχολείου, πρόσθεσε η Cumhuriyet.

Το τουρκικό υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό και τον ρόλο του διευθυντή. Το υπουργείο απαγόρευσε επίσης στα σχολεία να βάζουν σήματα για «τάξεις για μαθητές αυτιστικούς» στις πόρτες των τάξεων, ανέφερε η Cumhuriyet.


Το γραφείο του διοικητή του Aksaray αρνήθηκε ότι το συμβάν έλαβε χώρα.

«Όταν αυξάνεται ο αριθμός των παιδιών με αυτισμό που φοιτούν στο σχολείο, οι φήμες ξεκινούν ότι οι άλλοι μαθητές θα μεταφερθούν σε άλλα σχολεία. Στη συνέχεια, οι γονείς αντιδρούν λέγοντας ότι δεν υπάρχουν άλλα σχολεία για να στείλουν τα παιδιά τους «, δήλωσε ο Neriman Gün, μέλος της Ένωσης Αλληλεγγύης Αυτισμού, στο Aksaray.