Οπλικά συστήματα

Εξοπλιστική "κούρσα" στην Α.Μεσόγειο: Nέος στόλος πολεμικών πλοίων για το Ισραήλ & αγορά ρωσικών Bastion από την Αίγυπτο - Βίντεο

Αναβρασμός εξοπλιστικών προγραμμάτων σε Ελλάδα, Ισραήλ και Αίγυπτο έχουμε σύμφωνα με ειδικούς, κάτι που σύμφωνα με τους ίδιους δεν είναι καθόλου τυχαίο, ειδικά λόγω των προκλήσεων του Τούρκου σουλτάνου στην περιοχή.

Το Ισραήλ ενισχύει το πολεμικό ναυτικό του στην Ανατολική Μεσόγειο κάνοντας το πρώτο βήμα για ένα νέο πολεμικό πλοίο με μεγάλες δυνατότητες ακολουθώντας την ελληνική πλευρά η οποία διαπραγματεύεται με την Γαλλία για μια Φρεγάτα με “ελληνικές προδιαγραφές”.

Μετά την ανακάλυψη των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, το ισραηλινό υπουργείο άμυνας, έδωσε εντολή για αύξηση της παρουσίας του ΠΝ της χώρας στην Ανατολική Μεσόγειο, υπογράφοντας συμφωνία με το τοπικό ναυπηγείο για το σχεδιασμό ενός νέου πολεμικού πλοίου κατηγορίας Reshef.

Το πλοίο, θα κατασκευαστεί με βάση το σχεδιασμό της νέας Κορβέτας κλάσεως SA'AR S-72, για να αντικαταστήσει τα οκτώ πλοία κλάσης Saar 4.5 του ισραηλινού ναυτικού.

Τονίζουμε ότι η νέα Κορβέτα αυτής κατηγορίας θα διαθέτει πολλά εγχώρια συστήματα και ειδικά το κέντρο μάχης και όλα τα πυραυλικά συστήματα κατά πλοίων και αεροσκαφών θα είναι αποκλειστικά “προϊόντα” της ισραηλινής αμυντικής βιομηχανίας.

Το νέο σκάφος  θα έχει βάρος 1.900 τόνων, το μήκος του θα είναι 90 μέτρα, ενώ θα διαθέτει πυροβόλο 76 χιλιοστών Oto Melara, ενώ θα έχει υποδοχή για 16 πυραύλους κατά στόχων αέρος, δύο συστήματα εγγύς α/α άμυνας και σύστημα πυραύλων κατά πλοίων με οκτώ θέσεις για πυραύλους Barak, καθώς θα διαθέτει επίσης σύστημα εκτόξευσης τορπιλών 324mm αλλά και θέση για ελικόπτερο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι εφοδιασμένο με Radar EL / M-2248 MFSTAR ενώ θα διαθέτει συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, κυβερνοάμυνας και συστήματα ανίχνευσης και επιτήρησης.

Εξοπλίζονται σαν "αστακοί" και οι Αιγύπτιοι αναμένοντας εξελίξεις το επόμενο διάστημα.

Την προσεχή περίοδο επίσης, ο στρατός της Αιγύπτου αναμένεται να παραλάβει συστοιχίες ρωσικών παράκτιων πυραυλικών συστημάτων K-300P Bastion-P, εξοπλισμένες με πυραύλους Yakhont, "κλειδώνοντας" έτσι την Α.Μεσόγειο.

Πρόκειται για ένα παράκτιο αμυντικό πυραυλικό σύστημα που θα τοποθετηθεί στις μεσογειακές ακτές της Αιγύπτου και θα διαθέτει πυραύλους Oniks, τύπου cruise, οι οποίοι μπορούν να  εξουδετερώνουν όλα τα είδη των πολεμικών πλοίων του πλανήτη που θα κινούνται "εχθρικά" κατά της Αιγύπτου.

Οι πύραυλοι Oniks διαθέτουν πυραυλοκινητήρα τζετ, ικανό να τους επιταχύνει σε ταχύτητες 2 Mach, κάνοντάς τους δύσκολο να αναχαιτιστούν, ανεβάζοντας παράλληλα την εμβέλειά τους μέχρι τα 600 χλμ.

Το όπλο εκτοξεύεται από εκτοξευτές επί τροχοφόρου οχήματος του παράκτιου αμυντικού συστήματος Bastion, "σβήνοντας" ότι κινείται σε απόσταση 600 χλμ στην Α.Μεσόγειο.

Με λίγα και απλά λόγια, έχουμε κρεσέντο εξοπλιστικών προγραμμάτων στις χώρες που ευρίσκονται στην Α.Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος, λόγω των τεράστιων συμφερόντων τα οποία διακυβεύονται στην περιοχή και κυρίως λόγω του σχεδίου “Γαλάζια πατρίδα” το οποίο προσπαθεί να εφαρμόσει ο Ερντογάν.

Απότοκο αυτού του σχεδιασμού της Άγκυρας, είναι οι συνεχείς παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και των θαλασσίων συνόρων, αυξάνοντας κατακόρυφα τον κίνδυνο “ατυχήματος” στην περιοχή.

Ισραήλ, Ελλάδα, Αίγυπτος και Κύπρος, έχουν δημιουργήσει έναν αμυντικό άξονα, που θα καταστρέψει αργά ή γρήγορα τα “γαλάζια όνειρα” του Τούρκου προέδρου για υφαρπαγή θαλάσσιων περιοχών στην Ανατολική Μεσόγειο.

https://youtu.be/c_P5-ns5R54

https://youtu.be/iG2UjMCeqI8?t=1

https://twitter.com/mahmouedgamal44/status/1195791571804971016

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...