Κόσμος

Βόμβες και φωτιές στα δάση Ευρώπης & ΗΠΑ το σχέδιο των τζιχαντιστών-Παρολίγον όλεθρος σε εμπορικό στην Σουηδία

Του Μάνου Χατζηγιάννη

Μόλις χθες γράφαμε με ποιον τρόπο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γίνονται όπλο στα χέρια των τζιχαντιστών και πως με μυστικούς κωδικούς ετοιμάζονται να σπείρουν τον υπέρτατο τρόμο.

Τα θεωρητικά ασύνδετα αλλά τελικά απόλυτα συνδεδεμένα ρετάλια από το ηττηθέν στην Συρία Ισλαμικό Κράτος δεν καθυστερούν! Προετοιμάζουν τον τρόμο με πολλούς τρόπους για την Δύση και οι μαχητές του δικτύου είναι σε εγρήγορση, ειδικά μετά το θάνατο του επικεφαλής Abu Bakr al-Baghdadi.

Το ISIS σηματοδοτεί μια νέα...παλιά απειλή για την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τουλάχιστον τέσσερις αφίσες προπαγάνδας εμφανίστηκαν τους τελευταίους μήνες στα φιλικά προς τους τζιχαντιστές media του Quraysh Media υπέρ του ISIS, που ενθάρρυνε τους οπαδούς να "πυρπολήσουν" πυρκαγιές στις ΗΠΑ και την Ευρώπη ως μέσο "τζιχάντ", σύμφωνα με στο Ινστιτούτο Έρευνας Μέσων Ανατολής [MEMRI].

Η έδρα των μέσων ενημέρωσης υπέρ του ISIS κυκλοφόρησε αυτή την αφίσα προπαγάνδας Η μετάφραση στην αφίσα είναι ως εξής: «Οι μονοθεϊστές, οι οποίοι ακολουθούν το ISIS, ανάβουν πυρκαγιές στα δάση και τα χωράφια, και απευθυνόμαστε ιδιαίτερα σε εκείνους που ζουν στην Ευρώπη και την Αμερική, γιατί είναι επώδυνες γι 'αυτούς».

Οι απειλητικές αφίσες εμφανίστηκαν πραγματικά τους τελευταίους μήνες και άρχισαν να κερδίζουν μεγαλύτερη προσοχή, λαμβάνοντας υπόψη τις μαζικά καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν τον τελευταίο μήνα μέρη όπως η Καλιφόρνια και ο Λίβανος. Στην περίπτωση του Λιβάνου, πρέπει να σημειωθεί ότι οι πυρκαγιές που πλησίαζαν τα περίχωρα της Βηρυτού είχαν αναγνωριστεί ειδικά ως αποτέλεσμα εμπρησμού.

Η επόμενη σειρά "αφισών τζιχάντ" εμφανίστηκε στις αρχές του καλοκαιριού και η πιο πρόσφατες την προηγούμενη Δευτέρα.

Η τελευταία αφίσα (τέταρτη στη σειρά) απειλεί ονοματίζοντας συγκεκριμένες χώρες στις οποίες πρέπει να στοχεύουν οι οπαδοί του ISIS σε επιθέσεις εμπρησμού.

"Ανάψτε πυρκαγιές στα δάση της Αμερικής, της Γαλλίας, της Βρετανίας και της Γερμανίας, επειδή είναι επώδυνες για αυτούς", αναφέρει το κείμενο.

Σουηδία: Βόμβα ανακαλύφθηκε σε εμπορικό κέντρο

Στο μεταξύ ο τρόμος έχει ριζώσει στις δυτικές κοινωνίες για τα καλά και τα φαινόμενα είναι καθημερινά πλέον. Στην Σουηδία οι τεχνικοί βομβών κλήθηκαν σε εμπορικό κέντρο στο Kristianstad αφού ανακαλύφθηκε μια εκρηκτική συσκευή. Το περιστατικό είναι μόνο το τελευταίο σε μια μακρά σειρά πρόσφατων συμβάντων που αφορούν βόμβες στη Σουηδία.

"Ήρθαν και αφοπλίζουν ένα μικρό εκρηκτικό φορτίο", δήλωσε ο Peter Frostlund, επικεφαλής ερευνητής της αστυνομίας του Kristianstad για τους τεχνικούς. Ο Frostlund χαρακτήρισε την εκρηκτική συσκευή ως "χειροποίητη μαύρη σκόνη βόμβας".

Τα τελευταία χρόνια, η Σουηδία έχει δει μια άνευ προηγουμένου άνοδο στα βομβαρδιστικά περιστατικά.

Μόνο τους τελευταίους δύο μήνες, η ειδική ομάδα αντιμετώπισης εκρηκτικών μηχανισμών της Σουηδίας κλήθηκε σε τριάντα ξεχωριστά περιστατικά που αφορούσαν βόμβες. Και, μέχρι στιγμής φέτος, έχουν αναφερθεί περίπου 100 συμβάντα βομβιστικών επιθέσεων, περισσότερο από το διπλάσιο του αριθμού των εκρήξεων που αναφέρθηκαν την ίδια χρονική περίοδο το 2018.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...