Πολιτική

«Βόμβα» Θεοδωρικάκου: Στον «αέρα» 502 δημοτικά έργα - Ανύπαρκτοι πόροι

Αποκαλύψεις βόμβα έκανε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος σχετικά με εξαγγελίες της προηγούμενης κυβέρνησης χωρίς να έχουν εξασφαλιστεί τα κονδύλια.

Ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι παρέλαβε εντάξεις 502 έργων στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» ύψους 1,23 δισ. ευρώ, την ώρα που η δανειακή σύμβαση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ήταν 134 εκατ. ευρώ. Οργισμένη απάντηση από Σκουρλέτη και Χαρίτση.

«Στον αέρα» μένουν εκατοντάδες έργα -από μεγάλα αντιπλημμυρικά έως μικρότερα διαφόρων ειδών- που έχουν δρομολογήσει οι δήμοι από το πρόγραμμα «Φιλόδημος», με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο να καταγγέλλει την προηγούμενη κυβέρνηση ότι τα εξήγγειλε με ψέματα και χωρίς να έχει εξασφαλίσει σχετικούς πόρους σύμφωνα με το Έθνος.

Οι καταγγελίες που εκτόξευσε ο υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), προκάλεσαν ανησυχία στους δημάρχους και την οργισμένη ανταπάντηση των πρώην υπουργών Εσωτερικών και «πατέρων» του «Φιλόδημου» Αλέξη Χαρίτση και Πάνου Σκουρλέτη.

Τους δημάρχους καθησύχασε ο ίδιος ο υπουργός, αναφέροντας ότι θα γίνει προσπάθεια να ενταχθούν τα περισσότερα από τα έργα είτε στο ΕΣΠΑ είτε στο νέο πρόγραμμα έργων 2020-2023, εισπράττοντας μάλιστα και χειροκρότημα από τμήμα των παρισταμένων. Ας δούμε, όμως, πώς εξελίχθηκε η όλη υπόθεση:

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση της ΚΕΔΕ που θα εκλέξει τη νέα ηγεσία της Ενωσης, όπου είναι εμφανής η υπεροπλία των «γαλάζιων» δημάρχων, ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στο νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα έργων και δράσεων της Αυτοδιοίκησης, που θα ξεκινά τον Ιανουάριο του 2020 και θα ολοκληρώνεται το 2023.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ