Πολιτική

Αποκαλύπτικός ο Φρουζής στην κατάθεσή του - Η Τουλουπάκη με πίεζε να μιλήσω για “πολιτικούς που χρηματίστηκαν”

Ο Κωνσταντίνος Φρουζής υποστήριξε κατά την κατάθεσή του στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής πως η κ. Τουλουπάκη τον πίεζε να «δώσει» πολιτικούς. 

Μύδρους κατά της Εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη εξαπέλυσε σύμφωνα με πληροφορίες ο Κωνσταντίνος Φρουζής, κατά την ολιγόωρη κατάθεσή του στην προανακριτική για την ενδεχόμενη εμπλοκή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση της Novartis.

Mου ζήτησαν να καταθέσω κατά πολιτικών προσώπων ότι χρηματίστηκαν φέρεται να ανέφερε συγκεκριμένα ο Κωνσταντίνος Φρουζής.

Όπως κατά πληροφορίες υποστήριξε, κλήθηκε άτυπα στο γραφείο της Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη με πρωτοβουλία της ιδίας τον Μάιο του 2018, και πως ήταν μια συνάντηση ενός τετάρτου με παρόντα έξι άτομα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Φρουζής κατέθεσε πως η κυρία Τουλουπάκη του πρότεινε με επιμονή να κάνει χρήση του ευεργετικού νόμου προστασίας του ποινικού κώδικα, αρκεί να μιλήσει για πολιτικούς. Μάλιστα φέρεται να κατέθεσε πως η κυρία Τουλουπάκη του είπε ότι δεν πρέπει απλά να καταθέσει ότι ξέρει για την υπόθεση, αλλά -επειδή έχει συντριπτικά στοιχεία εναντίον του- να πει για την υπόθεση των δέκα πολιτικών.

Ο ίδιος ο κ. Φρουζής δεν απάντησε και όπως φέρεται να είπε στην Προανακριτική πως η κυρία Τουλουπάκη ήταν ο μοχλός πίεσής του.

Η εισαγγελέας υποστήριζε πως έχει συντριπτικά στοιχεία εναντίον του. Προτάθηκε στον κ. Φρουζή να μπει στο σύστημα προστασίας μαρτύρων, αρκεί να κατέθετε για χρηματισμό πολιτικών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες όταν βουλευτές της ΝΔ τον διέκοψαν και τον ρώτησαν εάν χρησιμοποιήθηκε η έκφραση “πολιτικά πρόσωπα” ο κ. Φρουζής απάντησε «ναι».

Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Novartis φέρεται να έχει καταθέσει πως έγινε μια έρευνα στο σπίτι του από Αρχή που δεν ήξερε ποια ήταν καθώς δεν του έδωσαν στοιχεία και είπε πως με αυτή την υπόθεση έχει υποστεί ταλαιπωρία και μπούλιγκ εδώ και τέσσερα χρόνια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ