Βαλκάνια

Αντιδράσεις από τη Βουλγαρία κόντρα σε καταγγελίες για δίκτυο κατασκόπων στη Σερβία

Η Υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Εκατερίνα Ζαχαρίεβα, καταδίκασε έντονα τις δηλώσεις ότι ένα μεγάλο δίκτυο πρακτόρων δρα στο σερβικό έδαφος.

Τα σερβικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν λεπτομερώς, σήμερα, τη συνέντευξη της υπουργού Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Εκατερίνα Ζαχαρίεβα στο τηλεοπτικό κανάλι Νόβα, όπου καταδίκασε έντονα τον ισχυρισμό του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το Κοσσυφοπέδιο, Μίλοραντ Ντρέτζουν, ότι ένα μεγάλο δίκτυο Βουλγάρων πρακτόρων δρα στο σερβικό έδαφος.

Η Ζαχαρίεβα ανέφερε ότι ο πρέσβης της Σερβίας στη Σόφια θα κληθεί στο υπουργείο Εξωτερικών σε επίπεδο διευθυντή, για να εξηγήσει τους σκανδαλώδεις ισχυρισμούς του Ντρέτζουν.

Σύμφωνα με αυτήν, «σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στο καλό πνεύμα που υπάρχει στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών».

«Άκουσα τον πρέσβη μας στο Βελιγράδι, παίρνουμε πληροφορίες από εκεί όλη την ώρα. Πιθανότατα θα καλέσουμε τον Σέρβο πρέσβη σε επίπεδο διευθυντή», είπε η Ζαχαρίεβα.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι η δήλωση του Μίλοραντ Ντρέτζουν , πως η Βουλγαρία έχει ισχυρή κατασκοπευτική παρουσία στη Σερβία είναι προσωπική άποψη του Σέρβου βουλευτή και όχι επίσημη.

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το Κοσσυφοπέδιο, Μίλοραντ Ντρέτζουν, χθες εξαπέλυσε σοβαρές κατηγορίες εναντίον της Βουλγαρίας στην εθνική τηλεόραση.
Είπε:

«Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι πρόσφατα ανακοίνωσα δημόσια ότι έχει δημιουργηθεί -και το οποίο καλύπτεται, Κέντρο Έρευνας στα Σκόπια, όπου υπάρχουν κατάσκοποι από γειτονικές χώρες, όπως η Βουλγαρία, η Κροατία, η Βόρεια Μακεδονία. Η Βουλγαρία έχει εξαιρετικά ισχυρή παρουσία στη Σερβία», τόνισε ο Ντρέτζουν, ο οποίος θεωρείται ένας από τους συνεργάτες του προέδρου Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Επί δώδεκα λεπτά, επέμεινε ότι η Βουλγαρία βρισκόταν πίσω από το τελευταίο σκάνδαλο στο οποίο ένας Ρώσος κατάσκοπος έδωσε χρήματα σε έναν κορυφαίο Σέρβο αξιωματούχο για τις υπηρεσίες του. Και η στιγμή του χρηματισμού βιντεοσκοπήθηκε.

Με αυτήν την ευκαιρία η Ζαχαρίεβα δήλωσε:

«Δεν βλέπω Βούλγαρο κατάσκοπο να στρατολογεί Σέρβο στο βίντεο, αυτό το κάνει μια άλλη χώρα».

Το σκάνδαλο κατασκοπείας στη Σερβία, προκάλεσε την έκτακτη συνεδρίαση τη Σερβικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας υπό τον πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς, η οποία έγινε αργά χθες το βράδυ.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης, το Βελιγράδι ανακοίνωσε ότι δεν θα αλλάξει την πολιτική του έναντι της Ρωσίας (λόγω της δράσης του Ρώσου κατασκόπου) και ότι η Σερβία δεν θα γίνει ποτέ μέλος του ΝΑΤΟ.

Ο πρόεδρος Βούτσιτς δήλωσε ότι ήταν πεπεισμένος ότι «ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν γνώριζε τις ενέργειες του Ρώσου κατασκόπου», σημειώνει το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων Bgnes.

 

 

πηγή: echedoros-a.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...