Κόσμος

Αντίποινα Κούρδων: Συνέλαβαν τον αδελφό του Μουχαμάντ Ζαΐμ που ατίμασε πτώμα Κούρδισσας στρατιωτίνας

Οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) συνέλαβαν τον φιλότουρκο τζιχαντιστή οπλαρχηγό, Ισμαήλ Ζαΐμ, στη βορειοανατολική Συρία.

Σύμφωνα με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), ο Ισμαήλ Ζαΐμ είναι οπλαρχηγός της υποστηριζόμενης από την Τουρκία οργάνωσης Τζαΐς Αλ Ισλάμ.

Συνελήφθη ενώ προετοίμαζε δολοφονικές επιθέσεις με στόχους υψηλόβαθμα στελέχη των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων.

Η σύλληψη έγινε στις 6 Νοεμβρίου μετά από περίοδο παρακολούθησης.

Ο αδελφός του, Μουχάμαντ Ζαΐμ, έγινε παγκόσμια γνωστός από ένα βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου ο ίδιος και οι άνδρες του ατίμαζαν το πτώμα της Κούρδισσας στρατιωτίνας Αμάρα Ρένας, όπως μεταδίδει το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANF.

Η Τζαΐς Αλ Ισλάμ ιδρύθηκε το 2011 στην Ανατολική Γούτα (ανατολικά προάστια Δαμασκού) με ηγέτη τον σαλαφιστή Ζαχράν Αλούς.

Η οργάνωση αρχικά υποστηριζόταν από τη Σαουδική Αραβία.

Η Τζαΐς Αλ Ισλάμ είχε χρησιμοποιήσει χημικό αέριο χλώριο σε βομβαρδισμούς στην κουρδική συνοικία Σεΐχ Μακσούντ στο Χαλέπι.

Όταν σκοτώθηκε ο Ζαχράν Αλούς, την ηγεσία της οργάνωσης ανέλαβε ο Μοχάμεντ Αλούς, ο αδελφός του ηγέτη.

Αν και τζιχαντιστική τρομοκρατική οργάνωση, συμμετείχε ως «συριακή αντιπολίτευση» στις διεθνείς συναντήσεις στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας και στην Αστάνα του Καζακστάν.

Όταν συμφώνησαν να εκκενώσουν την Ανατολική Γούτα και να την παραδώσουν στο συριακό καθεστώς, μεταφέρθηκαν στα τουρκοκρατούμενα εδάφη στη βορειοδυτική Συρία, στην Αλ Μπαμπ και στην Αφρίν.

Εκεί έγιναν μισθοφόροι των Τούρκων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...