Τεχνολογία

Samsung: Πρόβλημα ασφαλείας στο Galaxy S10 - Ξεκλειδώνει με κάθε δακτυλικό αποτύπωμα

Σημαντικό πρόβλημα ασφαλείας στον αισθητήρα των δακτυλικών αποτυπωμάτων της ναυαρχίδας της Samsung Galaxy S10 διαπίστωσε αγοραστής του κινητού.

Ο χρήστης ανακάλυψε ότι αν εγκατασταθεί ένα προστατευτικό οθόνης τρίτου κατασκευαστή, ένας μη εγγεγραμμένος χρήστης θα μπορούσε να ξεκλειδώσει το τηλέφωνο. Η Samsung αναγνώρισε το πρόβλημα και υποσχέθηκε να εκδώσει patch για να το διορθώσει σύντομα, σύμφωνα με το Reuters.

"Η Samsung Electronics γνωρίζει την περίπτωση της δυσλειτουργίας της αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων του S10 και σύντομα θα εκδώσει μια ενημερωμένη έκδοση λογισμικού", ανακοίνωσε στο πρακτορείο Reuters ο νοτιοκορεατικός κολοσσός. Το πρόβλημα θεωρήθηκε αρκετά σοβαρό ώστε μια διαδικτυακή τράπεζα στη Νότια Κορέα, η KaKaobank, να συμβουλεύσει τους ιδιοκτήτες S10 να θέσουν εκτός λειτουργίας την αναγνώριση δακτυλικών αποτυπωμάτων μέχρι το πρόβλημα να επιλυθεί, καθώς πολλές συναλλαγές διεξάγονται μέσω του αισθητήρα.

Δεν είναι μέχρι στιγμής γνωστό τι προκαλεί το πρόβλημα, αλλά το Galaxy S10 χρησιμοποιεί έναν αισθητήρα υπερήχων για την τρισδιάστατη ανίχνευση των δακτυλικών αποτυπωμάτων. Η Samsung έχει συστήσει στους αγοραστές του συγκεκριμένου μοντέλου να χρησιμοποιούν μόνο εγκεκριμένα προστατευτικά οθόνης. Αυτό δεν εξηγεί βέβαια γιατί το σύστημα επιτρέπει την πρόσβαση σε μη καταχωρισμένα δακτυλικά αποτυπώματα.

Η ενημέρωση του λογισμικού θα είναι άμεσα διαθέσιμη, αλλά εν τω μεταξύ, μπορεί να χρειαστούν να χρησιμοποιούν τον παλιό καλό κωδικό, ή την αναγνώριση προσώπου, η οποία ωστόσο δεν είναι τόσο ασφαλής.

Το πρόβλημα δεν αφορά άλλα μοντέλα της Samsung που χρησιμοποιούν άλλου τύπου αισθητήρα ο οποίος «φωτογραφίζει» το αποτύπωμα του χρήστη.

Πηγή: BBC

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ