Ρωσία

Okhotnik: O Ρώσος «κυνηγός» ετοιμάζεται για την πρώτη του άσκηση με πραγματικά πυρά

Το Okhotnik, ο Ρώσος «κυνηγός» των αιθέρων, το πιο σύγχρονο αεροσκάφος της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, είναι έτοιμος να «ανοίξει πυρ» για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια δοκιμών σε στρατιωτικό αεροδρόμιο στη νότια Ρωσία το 2020.

«Οι δοκιμές του Okhotnik στο Akhtubinsk θα συνεχιστούν το 2020. Στο πλαίσιο μιας νέας φάσης, θα δοκιμάσουμε όλα τα όπλα που φέρει το αεροσκάφος σε εναέριες ασκήσεις στην περιοχή δοκιμών του 929th State Flight Test Centre», δηλώνει στο TASS πηγή με υψηλόβαθμη θέση στην εγχώρια αμυντική βιομηχανία.

Πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους, το Okhotnik θα πραγματοποιήσει μια σειρά πτήσεων στο Aknajinsk χωρίς να χρησιμοποιήσει εξοπλισμό. Σκοπός είναι «να δούμε πως λειτουργεί και συνδυάζεται με άλλα αεροσκάφη στον αέρα», πρόσθεσε η πηγή.

Ο Ρώσος κυνηγός
Το «πράσινο φως» για την παραγωγή μη επανδρωμένων αεροσκαφών νέας γενιάς δόθηκε το 2012, ενώ το 2018 τα «Hunter» μπήκαν στη γραμμή παραγωγής.

Το Okhotnik είναι ένα μη επανδρωμένο εναέριο όχημα που αναπτύχθηκε από το γραφείο σχεδιασμού αεροσκαφών Sukhoi της Ρωσίας. Πετάει χωρίς άτρακτο και δεν έχει ούτε οριζόντιους ούτε κάθετους σταθεροποιητές, μοιάζει δηλαδή με το αμερικανικό βομβαρδιστικό stealth B-2 που δημιουργήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 80.

Τα UAV με χαρακτηριστικά Stealth, τα οποία διαθέτουν σύνθετα υλικά στην επιφάνειά τους, έχουν σχεδιαστεί για να «γλιστρούν» κάτω από τα ραντάρ του εχθρού με οπλισμό μέχρι 2,8 τόνων, συμπεριλαμβανομένων των πυραύλων cruise, των βόμβων ακριβείας και διάφορων πυραύλων αέρος – αέρος. Σύμφωνα με έναν αναλυτή, το S-70 σχεδιάστηκε ειδικά για να διασπάσει τα εχθρικά πυκνά δίκτυα αεράμυνας, συμπεριλαμβανομένων των πιο σύγχρονων αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων.

Με πληροφορίες από TASS

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...