Κόσμος

Oι Αμερικανοί είχαν εκπαιδεύσει τους Κούρδους για το σενάριο τουρκικής επίθεσης

Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ είχαν εκπαιδεύσει τους Κούρδους μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) για το σενάριο μιας τουρκικής επίθεσης στη βορειοανατολική Συρία. Αυτό αναφέρει το έγκυρο ηλεκτρονικό περιοδικό Foreign Policy επικαλούμενο στρατιωτικές πηγές των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ αξιωματούχος του αμερικανικού στρατού ο οποίος εργαζόταν μαζί με το SDF, οι Κούρδοι μαχητές εκπαιδεύτηκαν σε σύγχρονες τακτικές για το πεδίο της μάχης, περιλαμβανομένης της κατασκευής δικτύου με υπόγεια τούνελ κάτω από πόλεις κλειδιά της βορειοανατολικής Συρίας.

Ο ίδιος αξιωματικός εξήγησε ότι το δίκτυο των υπόγειων τούνελ άρχισε να χτίζεται αμέσως μετά που η Τουρκία κατέλαβε το Αφρίν στην στρατιωτική επιχείρηση του 2018.

Ο ίδιος αξιωματικός ανέφερε ότι τα αμερικανικά στρατεύματα έκαναν αρκετές ασκήσεις μαζί με τους Κούρδους μαχητές για διαφορετικά σενάρια επιθέσεων από τον τουρκικό στρατό. Κύριος στόχος των ασκήσεων αυτών ήταν όχι απαραίτητα η αναχαίτιση μιας τέτοιας επίθεσης, αλλά να την καθυστερήσουν.

Οι Αμερικανοί αναφέρουν ότι τα συγκεκριμένα τούνελ χτίστηκαν μόνο προς αντιμετώπιση αυτού του ενδεχομένου και όχι για να χρησιμοποιούνται εν καιρό «ειρήνης».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ