Τεχνολογία

MX-30: Η Mazda παρουσίασε και επίσημα το πολυαναμενόμενο ηλεκτρικό της SUV, με "άγγιγμα" από RX-8 (φωτο+βίντεο)

Το ΜΧ-30 κινείται με τη βοήθεια ενός ηλεκτροκινητήρα e-Skyactiv που είναι τοποθετημένος στον εμπρός άξονα, ενώ μια μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 35,5 kWh στο πάτωμα του χαρίζει αυτονομία 200 km (με δυνατότητα φόρτισης 6,6 kW). Η ιαπωνική εταιρεία δεν αποκάλυψε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοτέρ όμως φημολογείται πως θα αποδίδει 144 PS και 263 Nm ροπής. Επιπλέον, το MX-30 εξοπλίζεται με το ηλεκτρικό σύστημα κατανομής ροπής G-Vectoring Control Plus (e-GVC Plus).

Το MX-30 ενσωματώνει τη σχεδιαστική γλώσσα Kodo όπως και τα CX-3, CX-30 και CX-5, όμως ξεχωρίζει από αυτά χάρη στον τρισδιάστατο σχεδιασμό της μάσκας και των φωτιστικών σωμάτων εμπρός και πίσω.

Σήμα κατατεθέν του μοντέλου είναι οι πόρτες Freestyle που ανοίγουν αντικριστά όπως και στο RX-8, διευκολύνοντας την πρόσβαση στα πίσω καθίσματα. Επίσης την εικόνα του προφίλ χαρακτηρίζουν οι τετραγωνισμένοι θόλοι των τροχών, η διαφορετική απόχρωση της οροφής και η έντονη κλίση του πίσω παρμπρίζ με ενσωματωμένη αεροτομή.

Οι εξωτερικές διαστάσεις του MX-30 είναι σχεδόν ταυτόσημες με το μικρομεσαίο SUV CX-30. Πιο συγκεκριμένα, το ηλεκτρικό μοντέλο έχει μήκος 4.395 mm, πλάτος 1.795 mm, ύψος 1.570mm και μεταξόνιο 2.655mm.

Στο εσωτερικό κυριαρχούν τα "πράσινα" υλικά, όπως το ανακυκλώσιμο πλαστικό στις πόρτες, ο φελλός στη βάση της κεντρικής κονσόλας και τα υφάσματα από ανακυκλώσιμα υλικά στα καθίσματα.

Μια σχετικά μικρή οθόνη βρίσκεται στην κορυφή του ταμπλό ενώ μια δεύτερη οθόνη αφής 7" είναι τοποθετημένη χαμηλότερα και ενσωματώνει τα χειριστήρια του κλιματισμού. Η "αιωρούμενη" κεντρική κονσόλα ενσωματώνει τα περιστροφικά χειριστήρια του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας και τον επιλογέα του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων ενώ από κάτω υπάρχουν πρακτικές θήκες για μικροαντικείμενα.

Από πλευράς συστημάτων ασφαλείας, το πακέτο i-Activsense περιλαμβάνει εξελιγμένο Smart Brake Support, Turn-Across Traffic detection, Road Keep Assist και Blind Spot Assist.

Η εμπορική πορεία του Mazda MX-30 θα ξεκινήσει στην Ευρώπη μέσα στο 2020.

https://www.youtube.com/watch?v=RtsTqFs8tt8

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...