Βαλκάνια

Lauta Army: Οι Βούλγαροι χούλιγκαν που χαιρέτισαν ναζιστικά στον αγώνα με την Αγγλία (βίντεο)


Στην ομάδα των Βούλγαρων χούλιγκαν μέλη της οποίας χαιρέτισαν ναζιστικά στον αγώνα της εθνικής ομάδας της χώρας τους με την Αγγλία εστιάζουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες για τη δράση της ομάδας Lauta Army.

Όπως γράφει η Daily Mail στην ομάδα αυτή, τα περισσότερα μέλη της οποίας είναι οπαδοί της Λοκομοτίβ Πλόβντιβ, υπάρχουν νεοναζί.

lauta2

 

Η εν λόγω ομάδα έχει ήδη απασχολήσει μια φορά την UEFA η οποία επέβαλε κυρώσεις σε βάρος της βουλγαρικής ομάδας για ρατσιστική συμπεριφορά στον αγώνα της Λοκομοτίβ με την Στρασμπούργκ σε αγώνα για την προκριματική φάση του Europa League.

H Lauta Army, η οποία ιδρύθηκε το 1992, εκτιμάται ότι έχει περίπου 500 μέλη με τους περισσότερους εξ αυτών να έχουν υπηρετήσει στον βουλγαρικό στρατό.

Οι Βούλγαροι χούλιγκαν της Lauta Army συνηθίζουν, μάλιστα, να δίνουν ραντεβού για ξύλο με οπαδούς αντίπαλων ομάδων φροντίζοντας μάλιστα να καταγράφουν σε βίντεο τις «μάχες» προκειμένου στη συνέχεια να τα αναρτήσουν στα social media.

Αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι τη Δευτέρα τα μέλη της ομάδας συναντήθηκαν σε σταθμό του μετρό και στη συνέχεια έκαναν «παρέλαση» στο γήπεδο για τον αγώνα με την Αγγλία φωνάζοντας ναζιστικά συνθήματα και κάνοντας ναζιστικούς χαιρετισμούς.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ