Ρωσία

«Kλειδώνει» την Α. Μεσόγειο η Μόσχα: Ρωσικό mega-ραντάρ εγκαθίσταται στο Σουέζ - Nέα δεδομένα στην περιοχή

Κλειδώνει την Α. Μεσόγειο η Ρωσία με κίνηση-ματ. Αιγυπτιακές πηγές αναφέρουν την πληροφορία της τοποθέτησης ραντάρ μακρού βεληνεκούς ρωσικής κατασκευής στην Αίγυπτο, το οποίο θα παρακολουθεί ολόκληρη την περιοχή.

Σκοπός της τοποθέτησης του ραντάρ είναι να καταγράφει τις κινήσεις του Αμερικανικού Στόλου και φυσικά τις κινήσεις των Ισραηλινών στην ευρύτερη περιοχή.

Η αποτυχία του συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας κατά τη διάρκεια επίθεσης εναντίον πετρελαϊκών εταιρειών στη Σαουδική Αραβία, ανάγκασε τα κράτη της περιοχής να αναζητήσουν εναλλακτικούς τρόπους προστασίας του εναέριου χώρου τους.

https://twitter.com/kad_ghani/status/1179656886272086018

Η πληροφορία  αναφέρθηκε από το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ITAR TASS, το οποίο επικαλείται πηγή σε στρατιωτικούς-διπλωματικούς κύκλους στο Κρεμλίνο.

Το κύριο πλεονέκτημα αυτών των ρωσικών ραντάρ που προσελκύει τους ειδικούς, είναι η ικανότητά τους να ανιχνεύουν μικρούς πυραύλους Κρουζ και drones.

Σύμφωνα με την πηγή, οι συμβάσεις προμήθειας έχουν ήδη υπογραφεί και θα εκπληρωθούν από τη Ρωσία εντός ενός έως δύο ετών.

Εν κατακλείδι, αξίζει να σημειωθεί ότι τα ραντάρ έχουν πραγματικά μεγάλες  δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας  ανίχνευσης σε απόσταση 1.100 χιλιομέτρων καθώς και την δυνατότητα  ταυτόχρονης παρακολούθησης έως και 500 στόχων.

Επίσης αναφέρεται ότι τα αμερικανικά αεροσκάφη F-35 τύπου stealth δεν θα μπορέσουν να κρυφτούν από το ρωσικής κατασκευής ραντάρ.

Την ίδια στιγμή το ρωσικό πολεμικό πλοίο Marshal Ustinov, που βρίσκεται επί του παρόντος στην Α.Μεσόγειο, πραγματοποίησε μια σειρά ασκήσεων, συμπεριλαμβανομένων των ασκήσεων εναέριας άμυνας.

https://twitter.com/iren_maxx/status/1179736828884246529

«Το πλήρωμα του πλοίου πραγματοποίησε ασκήσεις εναντίον  υποβρυχίου ενώ υλοποίησε άσκηση αεράμυνας περιοχής κατά τη θαλάσσια διαδρομή του», ανέφερε το γραφείο Τύπου του ρωσικού στόλου.

Έτσι λοιπόν, αλλάζουν όλα τα δεδομένα, αφού από τον Απρίλιο του 2019, το Κρεμλίνο κατασκευάζει  σύγχρονο σταθμό ραντάρ στην Κριμαία, τύπου Voronezh, ο οποίος «θα βλέπει» μέχρι Γιβραλτάρ και Σουέζ φυσικά.

Η Ρωσία όπως και οι ΗΠΑ όπως φαίνεται, έχουν βάλει για τα καλά στο μάτι την Α.Μεσόγειο και θα κάνουν τα πάντα για να έχουν συνεχή στρατιωτική παρουσία στην περιοχή.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...