Οικονομία

Handelsblatt: Η Ελλάδα ελκυστική για επενδύσεις

Η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt μιλά για επενδύσεις και εκθειάζει το κλίμα οικονομικής εμπιστοσύνης που δημιουργείται το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα.

«Οι επενδυτές διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους για ελληνικά ομόλογα» είναι ο τίτλος εκτενούς άρθρου που φιλοξενεί η οικονομική εφημερίδα του Ντίσελντορφ Handelsblatt, όπως ανέφερε σε αφιέρωμά του και ο οικονομικός ιστότοπος businessinsider.it

Επενδύσεις και ουζο-ομόλογα
H εφημερίδα κάνει λόγο «για θεαματικές αποδόσεις αν αναλογιστεί κανείς πού βρισκόταν η χώρα αρχές του 2012, όταν επενδυτές και μίντια αναφέρονταν σκωπτικά στα ελληνικά ομόλογα σαν «ουζο-ομόλογα», ένας υπαινιγμός για την απόδοση των δεκαετών ομολόγων, η οποία τότε με 40% ήταν τόσο υψηλή όσο και η περιεκτικότητα σε αλκοόλ στο ελληνικό εθνικό ποτό. Όποιος ήθελε τότε να επενδύσει σε ελληνικά ομόλογα έπρεπε να έχει γερά νεύρα και να του αρέσει η ανάληψη ρίσκου. Αυτό φάνηκε με το ‘κούρεμα’ στο τέλος Φεβρουαρίου του 2012. Τότε οι θεσμικοί και οι ιδιώτες επενδυτές πήραν νέα ομόλογα στη θέση των ελληνικών ομολόγων τους που είχαν τη μισή αξία».

Οι επενδυτές ποντάρουν στην πολιτική αλλαγή
«Η επόμενη παρτίδα αγωνίας ξεκίνησε στις αρχές του 2015 με την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο εκκεντρικός υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης οδήγησαν τη χώρα με τη στρατηγική της μετωπικής σύγκρουσης απέναντι στους δανειστές στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου ανέβηκε πάλι πάνω από 25%. Τώρα οι επενδυτές ποντάρουν στην πολιτική αλλαγή στην Αθήνα.
Ο εκλεγμένος στις αρχές Ιουλίου Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται με ένα φιλικό οικονομικό πρόγραμμα. Θέλει να κυβερνήσει τη χώρα με δομικές μεταρρυθμίσεις, ιδιωτικοποιήσεις και μείωση της φορολογίας με στόχο μια βιώσιμη ανάπτυξη».

Πώς ο Μητσοτάκης θα φτάσει το ελληνικό στην Α’ Εθνική
Η εφημερίδα σημειώνει ακόμα πως «ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης έχει το φιλόδοξο στόχο να οδηγήσει την Ελλάδα μέχρι το 2021 στην κατηγορία των αξιόπιστων οφειλετών. Κλειδί για μια μεγαλύτερη φερεγγυότητα είναι κυρίως η σταθεροποίηση των κλονισμένων τραπεζών». Η HB καταλήγει πως «οικονομικοί αναλυτές στην Αθήνα αναμένουν ότι το ελληνικό χρηματιστήριο μέσα στα επόμενα δυο χρόνια θα μπορούσε να φθάσει και πάλι στην Α' Εθνική».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...