ΗΠΑ

F-35B: 12 μαχητικά σήκωσε το US Navy σε μία από τις μεγαλύτερες ασκήσεις τους

Μία ντουζίνα μαχητικά F-35B σήκωσε το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ (US NAVY) από ένα αεροπλανοφόρο πλοίο, σε μία από τις μεγαλύτερες, επιτυχημένες, ασκήσεις των μαχητικών.

Τα 12 F-35B Lightning II επιβιβάστηκαν στο επιβατηγό πλοίο USS America (LHA 6) στις 8 Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια της συνήθους εκπαίδευσης στον ανατολικό Ειρηνικό και από τότε επιχειρούν διάφορες ασκήσεις ετοιμότητας, άλλοτε με πυρά και άλλοτε γρήγορων απογειώσεων. Παρόλα αυτά, πριν από λίγες μέρες και ενώ η εκπαίδευση συνεχιζόταν κανονικά, το Us Navy αποφάσισε να σηκώσει όλα τα μαχητικά, μιμούμενο καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης και άμεσης παρέμβασης.

Ο κ. John Dirk, διοικητής της μοίρας των F-35B, υπογράμμισε τη σημασία τέτοιων ασκήσεων και δήλωσε ότι η εκπαίδευση ήταν επιτυχής!

«Η κατάρτιση πήγε εξαιρετικά καλά. Ήμασταν σε θέση να διατηρήσουμε ένα υψηλό ποσοστό ελιγμών, με υψηλή κατάσταση ετοιμότητας, ενώ συγχρονιστήκαμε άψογα με πολλαπλά πλοία και αεροσκάφη σε μια σειρά αποστολών», δήλωσε ο κ. Dirk. «Για να πολεμήσουμε μαζί πρέπει να εκπαιδευτούμε μαζί και δεν υπάρχει καλύτερη εκπαίδευση από το να ζούμε μαζί, να ενημερωνόμαστε μαζί και να πετάμε μαζί» τόνισε. «Οι αεροπορικές δυνάμεις του ναυτικού και οι θαλάσσιες ενωμένες μπορούν να καταφέρουν τα πάντα».

F-35B

Ο αρχηγός των ναυτικών επιχειρήσεων και ο διοικητής του θαλάσσιου σώματος των F-35B τόνισαν την αξία της συνεργασίας των ναυτικών δυνάμεων με τα μαχητικά:

«Αυτή ήταν η μεγαλύτερη ανάπτυξη F-35Β που κάναμε ποτέ στη θάλασσα, είμαστε πολύ ικανοποιημένοι. Δοκιμάσαμε τα πάντα και όλοι λειτούργησαν στο έπακρο των δυνατοτήτων τους» δήλωσε ο διοικητής, ενώ ο αρχηγός Frost τόνισε θριαμβευτικά: «Είμαστε ίσως η πιο θανατηφόρα ομάδα πολέμου»!

Σύμφωνα με πληροφορίες από: Defence Blog

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ