Κόσμος

F-35: Ποια χώρα εξοπλίζεται με 20 νέα stealth μαχητικά - Έχει κλείσει η συμφωνία

Η Νότια Κορέα είναι μία από τις χώρες που έχουν κλείσει συμφωνία για τον εξοπλισμό της με 20 νέα stealth μαχητικά F-35.

Μετά την παρουσίαση τεσσάρων μαχητικών αεροσκαφών F-35 τον περασμένο Σεπτέμβρη, η Σεούλ αποκάλυψε ότι η Πολεμική Αεροπορία της χώρας θα ενισχυθεί τα επόμενα χρόνια με 20 επιπλέον F-35.

Η υπηρεσία αμυντικών εξοπλισμών της Νότιας Κορέας (Defense Acquisition Program Administration – DAPA) ανακοίνωσε ότι η Σεούλ θα αγοράσει 20 επιπλέον μαχητικά αεροσκάφη F-35 από τις ΗΠΑ στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης του προγράμματος προμηθειών F-X III, αυξάνοντας τον μελλοντικό της στόλο σε συνολικά 60 αεροσκάφη.

«Η κυβέρνηση προετοιμάζεται να ξεκινήσει την δεύτερη φάση του προγράμματος F-X III το 2021 για τα επόμενα πέντε χρόνια», δήλωσε την Δευτέρα η υπηρεσία στην εθνοσυνέλευση. Η κυβέρνηση της χώρας είχε προηγουμένως υπογράψει σύμβαση για την απόκτηση 40 F-35A από την αμερικανική αμυντική εταιρεία Lockheed Martin, ως μέρος μιας σύμβασης ύψους 6,4 δις δολαρίων το 2014 και έλαβε τα πρώτα αεροσκάφη τον Μάρτιο όπως αναφέρει το onalert.gr.

Σύμφωνα με το Defense News, 3,3 δισ. δολάρια από το πρόγραμμα F-X III αναμένεται να διατεθούν για την αγορά περισσότερων μαχητικών stealth πέμπτης γενιάς. Ενώ παραμένει ασαφές ποια παραλλαγή του αεροσκάφους F-35 σκοπεύει να αγοράσει η Σεούλ, μια ανώνυμη πηγή από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της χώρας ενημέρωσε τον ιστότοπο νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ότι το Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων της Κορέας ολοκλήρωσε μια μελέτη που αποκάλυψε πως «η εισαγωγή περισσότερων F -35A θα ήταν ένα πιο εφικτό σενάριο για την ενίσχυση της αεροπορικής δύναμης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης