Κόσμος

F-22: Το stealth μαχητικό εντυπωσιάζει στην τελευταία εναέρια επίδειξη του (βίντεο)


Το stealth μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς F-22 Raptor, τις δυνατότητες του οποίου χαίρεται μόνο η USAF, κλέβει τις εντυπώσεις με κάθε ευκαιρία. Οι ειδικά εκπαιδευμένοι πιλότοι της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας αποδεικνύουν ακόμη μία φορά γιατί είναι μια υπερδύναμη στον αέρα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο μοναδικός χρήστης του F-22, καθώς το Κογκρέσο έχει απαγορεύσει την εξαγωγή των F-22, λόγω της προηγμένης τεχνολογίας που ενσωματώνει.

Η Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία σκόπευε αρχικά να προμηθευτεί 750 F-22 με σκοπό να πετούν στους Σοβιετικούς ουρανούς και να αντιμετωπίσουν την πυραυλική υπεροχή της Σοβιετικής Ένωσης σε μια ενδεχόμενη σύγκρουση. Μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991 και το τέλος του Ψυχρού Πολέμου και οι ΗΠΑ αποφάσισαν πως δεν είχαν ανάγκη ενός τόσο μεγάλου αριθμού μαχητικών αεροπορικής υποεροχής και μετά από σειρά μειώσεων ο τελικός αριθμός των F-22 που παρέλαβε η USAF έπεσε στα 187 αεροσκάφη.

Αρχικός σχεδιασμός
Η αρχική απαίτηση της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας ήταν για ένα μαχητικό αεροσκάφος το οποίο θα ήταν κατασκευασμένο από προηγμένα κράματα και συνθετικά υλικά, με σύγχρονο σύστημα ελέγχου πτήσης, ισχυρούς κινητήρες, προηγμένο ηλεκτρονικό εξοπλισμό και, τέλος, θα είχε μειωμένο ίχνος στα ραντάρ. Πραγματικά, η σχεδίαση του αεροσκάφους με τέτοιο τρόπο και η χρήση υλικών που απορροφούν τα ραδιοκύματα δίνουν ίχνος στα ραντάρ παρόμοιο με μιας μπίλιας! Επίσης το F-22 έχει τη δυνατότητα να πετά υπερηχητικά χωρίς μετάκαυση. Κάτι τέτοιο έχει πολλαπλά οφέλη, όπως εξοικονόμηση καυσίμου και μείωση του υπέρυθρου ίχνους του αεροσκάφους.

Το 2017, η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ ανακοίνωσε την αναβάθμιση των ηλεκτρονικών συστημάτων των αεροσκαφών F-22, προσθέτοντας νέα όπλα και υλικά προκειμένου να βελτιώσει την ικανότητα του προηγμένου μαχητικού να πλήξει και να καταστρέψει τους στόχους χωρίς να εντοπιστεί από τα εχθρικά ραντάρ.

Δείτε το βίντεο:
https://www.youtube.com/embed/glMfAOaySEc

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...