Ρωσία

Eφιάλτης μεγάλου βεληνεκούς: Η Ρωσία εκτόξευσε πύραυλο «Kalibr» από υποβρύχιο (βίντεο)


Πύραυλοι «Kalibr» οι οποίοι εκτοξεύθηκαν από το υποβρύχιο «Kolpino» έπληξαν στόχους στην ακτή κοντά στην περιοχή ασκήσεων στο Οπούκ, στην Κριμαία, και στη Μαύρη Θάλασσα, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Οι σημερινοί πύραυλοι Kalibr που χρησιμοποιούνται από ρωσικά πλοία επιφανείας και υποβρύχια έχουν εμβέλεια από 932 μίλια έως 1.500 μίλια και έχουν χρησιμοποιηθεί για να χτυπήσουν υποτιθέμενους τρομοκρατικούς στόχους στη Συρία από τη Μεσόγειο και την Κασπία θάλασσα.

Είναι αξιοπερίεργο βέβαια γιατί χρειάζεται η Ρωσία πυραύλους πλεύσης με πυρηνική κεφαλή και εμβέλεια 3.000 μίλια όταν την ίδια στιγμή (διατυμπανίζει ότι) κατασκευάζει υπερόπλα όπως την πυρηνικη τορπίλη Poseidon, το πολυηχητικό οπλικό σύστημα Avangard και τον διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο Sarmat, που θα μπορούσαν να υπερκεράσουν και διαπεράσουν την αντιβαλλιστική ασπίδα των ΗΠΑ.

Το μοναδικό ουσιαστικό πρακτικό όφελος θα ήταν η δυνατότητα στα πλοία και υποβρύχια που θα φέρουν τους νέους Kalibr να χτυπούν τους στόχους τους από ακόμα μεγαλύτερες αποστάσεις, ενδεχομένως και αγκυροβολημένα στους ναυστάθμους τους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...