Εσωτερική Ασφάλεια

Eικόνα-σοκ: Αρματαγωγό του ΠΝ μεταφέρει μετανάστες στην ηπειρωτική ενδοχώρα - Νέα «απόβαση» 268 μουσουλμάνων στα νησιά του Αιγαίου

Αρματαγωγό πλοίο με 389 πρόσφυγες και μετανάστες από τη Σύμη κατέπλευσε στο λιμάνι της Ελευσίνας. Οι άνθρωποι θα μεταφερθούν σε δομές στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Στο λιμάνι της Ελευσίνας κατέπλευσε το πρωί της Τετάρτης πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού με πρόσφυγες και μετανάστες από τη Σύμη.

Οι συνολικά 389 άνθρωποι επέβαιναν στο αρματαγωγό «Ικαρία», μετέδωσε το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. Το πλοίο έδεσε στο λιμάνι περίπου στις 8:00 το πρωί και ξεκίνησε η αποβίβαση των ανθρώπων, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά από το Αφγανιστάν.

Οι πρόσφυγες θα επιβιβαστούν σε λεωφορεία προκειμένου να μεταφερθούν σε δομές φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Δευτέρας περίπου 500 πρόσφυγες και μετανάστες μεταφέρθηκαν από τη Σύμη στον Πειραιά με πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο δήμαρχος Σύμης, Λευτέρης Παπακαλοδούκας, είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την παρουσία μεγάλου αριθμού προσφύγων και μεταναστών στο νησί. Ο ίδιος είχε περιγράψει μια δραματική κατάσταση με ανθρώπους να κοιμούνται στη μέση του δρόμου. «Παρακαλάμε τους Τούρκους να μην στέλνουν μετανάστες», είχε πει εκφράζοντας έτσι την αγανάκτησή του.

«Έκρηξη» είχε σημειωθεί το τελευταίο διάστημα στις αφίξεις προσφύγων και μεταναστών από τα τουρκικά παράλια προς τα νησιά του Αιγαίου, όπου ασφυκτική είναι η κατάσταση στους χώρους φιλοξενίας των προσφύγων. Στο επίκεντρο έχει βρεθεί, μεταξύ άλλων, η δομή στη Μόρια της Λέσβου. Η κυβέρνηση έχει εντείνει τις επιχειρήσεις αποσυμφόρησης των καταυλισμών στα νησιά με τη μεταφορά ανθρώπων σε δομές στην ηπειρωτική χώρα.

Εν τω μεταξύ, συνολικά χθες 8 βάρκες αποβίβασαν 268 μετανάστες στα νησιά του Αιγαίου.

1.Εφταλού,Λέσβος 53 άτομα

2.Εφταλού 2,Λέσβος 24 άτομα

3.Καλόλιμνος,17 άτομα

4.Λιμάνι,Σάμος 28 άτομα

5.Λιμάνι,Χίος 38 άτομα

6.Καρφάς,Χίος 14 άτομα

7.Αγ. Ερμιόνη,Χίος 53 άτομα

8.Λιμάνι 2,Χίος 41 άτομα

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές